Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Lakhatás

LAKHATÁS

 

Az önkormányzat a Szolnok Hazavár Program második pillérének keretében lehetőséget biztosít a szolnoki kötődésű, felsőfokú végzettségű, szolnoki székhelyű, telephelyű, vagy szolnoki fiókteleppel rendelkező munkáltatónál végzettségének megfelelő munkaszerződés alapján munkaviszonyban álló fiatalok lakhatásának megoldására. A fiatalok garzonlakás bérbeadását kérelmezhetik.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2008. szeptember 25-i ülésén módosította az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 25/2005.(VI.30.) önkormányzati rendeletet, melynek a Szolnok Hazavár Programhoz kapcsolódó része 2009. január 1-jén lépett hatályba. A rendelet szabályozza a programban részt vevő fiatalok önkormányzati bérlakáshoz jutásának feltételeit és módját.

 

Szolnok Hazavár Programban résztvevők bérlakáshoz jutásának feltételei:

A kérelmező:

·         felsőfokú végzettséggel rendelkezik,

·         szolnoki kötődésű (a kérelmező alsó és/vagy középfokú tanulmányait Szolnokon végezte),

·         rendelkezik szolnoki székhelyű, telephelyű, vagy szolnoki fiókteleppel rendelkező munkáltatónál a végzettségének megfelelő munkaszerződéssel, illetve munkáltatói javaslattal,

·         a Szolnok Hazavár Program portálján regisztrált,

·         a 30. életévét még nem töltötte be és a diploma kiállításától 5 év még nem telt el,

·         az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 25/2005. (VI.30.) önkormányzati rendeletben szabályozott általános bérbeadási feltételeknek megfelel.

 

A bérbeadásról a Szolnok Hazavár Program Munkacsoportjának javaslata alapján a polgármester dönt.

A bérbeadás 5 éves határozott időre történik, de legfeljebb ezen időn belül addig, amíg a bérlő munkaviszonya szolnoki székhelyű, telephelyű vagy fiókteleppel rendelkező munkáltatónál áll fenn végzettségének megfelelő munkaszerződés alapján.

A bérleti szerződés megkötésének előfeltétele az óvadék (összege a lakbér összegének a háromszorosa) befizetéséről szóló igazolás megléte, melyet legkésőbb a bérleti szerződés megkötésének napján a lakásüzemeltetőnél be kell mutatni.

 

Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app