Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Általános tájékoztató

SZOLNOK HAZAVÁR PROGRAM

A Szolnok Hazavár Program elsődleges célja a piacképes diplomával, illetve szakképesítéssel rendelkező szolnoki fiatalok helyben maradásához munka- és megélhetési lehetőség biztosításával, lakhatási problémáik segítésével a város lakosságmegtartó erejének növelése.
A Szolnok Hazavár Program törekvései szorosan kapcsolódnak Szolnok Megyei Jogú Város Ifjúsági Koncepciójához, melyben a fiatalok kulturált szórakozási, sportolási és művelődési lehetőségeit is igyekszünk biztosítani.

A Szolnok Hazavár Programot két pillérre építjük, melynek elemei és programjai a következők:
1. Munka, munkahely, karrier
    1.1.Felsőoktatási ösztöndíjprogram
A felsőoktatási ösztöndíj célja, hogy jelentős mértékű anyagi támogatással hozzájáruljon ahhoz, hogy a jelenleg más városokban felsőfokú tanulmányokat folytató szolnoki kötődésű fiatalok a jövőben Szolnokon a végzettségüknek megfelelő munkát vállaljanak.
    1.2.Gyakornoki program
Célunk a gyakornoki programelemmel, hogy szakmai gyakorlat, munkatapasztalat megszerzésével támogassuk a szolnoki szakképző intézményekben végzett, szakmát szerzett pályakezdő fiatalok elindulását a munka világában.

2. Lakhatás
Az önkormányzat a Szolnok Hazavár Program második pillérének keretében lehetőséget biztosít a szolnoki kötődésű, felsőfokú végzettségű, szolnoki székhelyű, telephelyű, vagy szolnoki fiókteleppel rendelkező munkáltatónál végzettségének megfelelő munkaszerződés alapján munkaviszonyban álló fiatalok lakhatásának megoldására. A fiatalok garzonlakás bérbeadását kérelmezhetik.

Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app