Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fiataloknak

Fiataloknak

 

Felsőoktatási ösztöndíj program

A felsőoktatási ösztöndíj célja, hogy jelentős mértékű anyagi támogatással hozzájáruljon ahhoz, hogy a jelenleg más városokban felsőfokú tanulmányokat folytató szolnoki kötődésű fiatalok a jövőben Szolnokon a végzettségüknek megfelelő munkát vállaljanak.

Ösztöndíjas az lehet:

·                    aki szolnoki kötődésű és szolnoki lakhellyel rendelkezik

·                    aki felsőfokú oktatási intézmény hallgatója;

·                    aki szerződésben vállalja, hogy tanulmányai sikeres befejezését követően konkrét szolnoki munkáltatónál létesít munkaviszonyt, legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező időtartamra;

·                    akit egy konkrét szolnoki munkáltató megszerzett szaktudása alapján foglalkoztatni kíván.

 

Az ösztöndíj időtartama:

·                    maximum 3 év a szorgalmi és vizsga időszakokra vonatkozóan (évente 2x5 hónap)

·                    egyetemi tanulmányok esetén az utolsó 3 év

·                    master képzésben résztvevőknél a teljes időtartam (max. 3 év)

·                    bachelor képzésben résztvevőknél az utolsó 1 év támogatható.

Az ösztöndíj mértéke:

·         Az ösztöndíj 40.000 - 80.000,- Ft/hó összegig terjedhet. Az ösztöndíj összegének 50%-át az önkormányzat vállalja, másik felét a leendő munkáltató.

Jelentkezés a programra:

·         A honlapon történő regisztrációval lehet bekapcsolódni az ösztöndíjprogramba.

A pályázati eljárás és a pályázatok elbírálásának módja:

·         A pályázatokat a Szolnok Hazavár Program Munkacsoport véleménye alapján – a Szolnok Város Jövője Közalapítvány Kuratóriuma bírálja el, és pozitív döntés esetén meghatározza az ösztöndíj havi összegét is. A döntésről minden pályázó írásbeli értesítést kap.

·         A pályázat akkor kerül a Szolnok Város Jövője Közalapítvány Kuratóriuma elé döntésre, ha a pályázó és egy konkrét szolnoki munkáltató között előzetes megegyezés jön létre a tanulmányi ösztöndíjra és a későbbi foglalkoztatásra vonatkozólag.

·         A szerződés megkötésére és az ösztöndíj folyósítására a Szolnok Város Jövője Közalapítvány a legalkalmasabb. Közalapítvány bevonása a folyamatba nemcsak az önkormányzati, vállalkozói-munkaadói és munkavállalói oldal összekapcsolása miatt szükséges, hanem azért is, mivel a hatályos jogi szabályozás alapján a Közalapítvány által oktatási intézményben folytatott tanulmányokra, a hallgató részére folyósított ösztöndíj adómentes, a munkáltatói oldalon pedig adóalap-csökkentő jogcím a közcélú adomány.

 

Kedves Pályázó!

Az ösztöndíj rendszerbe való pályázatodhoz először regisztrálnod kell magad a honlapon.

Felhasználói neved mellé választanod kell egy jelszót, majd meg kell adnod néhány személyes információt magadról. Ha van már elkészített önéletrajzod azt is feltöltheted, amit később is megtehetsz.

REGISZTRÁCIÓ

Miért kérünk személyes információkat?

Csak olyan információt kérünk tőled, amely segít a kapcsolatfelvételben, kapcsolattartásban, illetve segít megtalálni számodra azt a munkáltatót, akivel ösztöndíjas szerződést köthetsz.

Hogyan találhatsz magadnak partnert?

A regisztrált felhasználók, jelen esetben a hallgatók kereshetnek a regisztrált cégek adatbázisában, azok kapcsolattartóival maguk is felvehetik a kapcsolatot.

 

Gyakornoki Program

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. januárjában a „Szolnok Hazavár Program” egyik programelemeként indította el a Gyakornoki Programot három partner bevonásával a szakképzettséget szerzett szolnoki fiatalok számára. A kísérleti program megvalósításába a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumot, mint a tanulókat biztosító intézményt; az F. Segura Hungária Kft-t, mint fogadó foglalkoztatót és az Impulzus Egyesületet, mint fejlesztő, mentoráló szervezetet vonta be az Önkormányzat.

Célunk a szakmai gyakorlat, munkatapasztalat megszerzésével támogatni a szolnoki szakképző intézményekben végzett, szakmát szerzett pályakezdő fiatalok elindulását a munka világában.   

Amennyiben szolnoki szakképző centrumban tanuló, végzős diákként felkeltettük érdeklődésedet és csatlakozni szeretnél gyakornoki programunkhoz, bővebb információért kérünk érdeklődj az iskoládban.

Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app