Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

 • Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!
 • Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!
 • 2021-02-24

  Tisztelt Ügyfeleink!

   

  A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021. évben, az adott előleg-fizetési időpontban esedékes - a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) szerint bevallott és a 2021. évben az önkormányzati adórendelet szerinti adómértékkel bevallandó - adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni. 

   

  Ennek feltétele, hogy a vállalkozó 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára

  a) nyilatkozik arról, hogy

  aa) mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül,

  ab) az 1. § szerinti intézkedés külön kormányrendelet szerinti támogatástartalmának megfelelő összeget jogosult igénybe venni átmeneti támogatásként, és

  ac) 2019. december 31-én nem minősült az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Atr.) 6. § (4a)-(4b) bekezdése szerinti nehéz helyzetű vállalkozásnak, továbbá

  b) - ha azt az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 1. melléklet 29. pont 1. alpontja szerint nem tette meg - bejelenti a telephelyének címét.

   

  A nyilatkozat kizárólag az állami adó- és vámhatóságon (NAV) keresztül, elektronikus úton, az állami adó- és vámhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon nyújtható be.

   

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény 53. § szerint az, aki a 2021. február 25-i határnapot önhibáján kívül elmulasztja, legkésőbb az elmulasztott határnaptól számított 45 napon belül (2021. április 12.) a nyilatkozat benyújtásával egyidejűleg igazolási kérelemmel élhet. Az igazolási kérelem elfogadásáról az önkormányzati adóhatóság dönt. Ebben az esetben a nyilatkozatot a NAV-on keresztül, az igazolási kérelmet a https://epapir.gov.hu honlapon elérhető e-papír rendszer segítségével (Témacsoport neve: Önkormányzati igazgatás, Ügytípus neve: Adóügyek) közvetlenül az önkormányzati adóhatósághoz kell benyújtani.

   

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2021. február 25. után igazolási kérelem hiányában benyújtott nyilatkozatot nem lehet elfogadni.

   

  A nyomtatvány benyújtásával kapcsolatos további tájékoztató a NAV honlapján a https://nav.gov.hu/nav/ado/egyeb/Nyilatkozat_HIPA_adoe20210125.html oldalon érhető el.

   

  Bízom benne, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

   

  Szolnok, 2021. február 24.

   

   

  Tisztelettel:

   

  Dr. Sebestyén Ildikó

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kormányzati támogatást kap a Sportcentrum

  2021-03-01

  Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke.

  Újjászületett az Aranyi úti bölcsőde

  2021-03-01

  Újra vidám gyermekzsivaj tölti be az Aranyi Sándor úti - mától a Borsószem nevet viselő - bölcsődét. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt még a beköltözés előtti utolsó napokban is csinosítgatták a gondozónénik és munkatársaik, hogy a lehető legszebb környezet fogadja hétfőn reggel a bölcsiseket.

  Közös ügyünk az állatvédelem! - kerekasztal beszélgetés Szolnokon

  2021-02-24

  Szolnok volt a 7. állomása annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyet Ovádi Péter miniszteri biztos kezdeményezett állatvédelem témában.

  Új lehetőségek a megyei parasportolók előtt

  2021-02-22

  2017. decemberében döntött az országgyűlés arról, hogy február 22. a parasport napja. Azóta minden évben ezen a napon fókuszba kerül a parasport, a parasportolók. Ehhez kapcsolódva írtak alá hétfőn Szolnokon egy háromoldalú megállapodást, amely magasabb szinte emeli a parasportot űzők lehetőségeit a megyében.

  Jó kezekben vannak a szolnoki bölcsődés korú gyermekek

  2021-02-19

  Szolnok város bölcsődéit kereste fel az elmúlt napokban Györfi Mihály humánterületért felelős alpolgármester. A látogatások sora a Temető úti Búzaszem bölcsődében zárult.