Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az új mentőautók érkezésével javul az ellátás biztonsága Szolnokon

2017-11-27

Két új mentőautót adtak át Szolnokon hétfőn délelőtt, a járművek érkezésével teljesen megújult a Szolnoki Mentőállomás eset és rohamkocsi járműparkja. Az ünnepélyes átadáson az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor, dr. Korcsmáros Ferenc regionális igazgató, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

A megyében 16 mentőállomás működik 39 szervezett mentőautóval, a mentőegységek 49 ezer mentési feladatot láttak el az elmúlt évben. Szolnokon 6 kocsival 64 fő vonult 2016-ban, napi átlag 35 mentés során éves szinten mintegy 300 ezer km-ert tettek meg.

Amint az átadáson elhangzott, a legkorszerűbb technikával felszerelt új járművekkel nő az ellátás biztonsága. Az OMSZ főigazgatója beszélt a mentőszolgálat gépjárműparkjának megújulásáról, míg a régióigazgató a mentőállomáson dolgozókról szólva kiemelte: egy nagyon jó, összetartó szakembergárda a szolnoki, ahol alacsony a fluktuáció.

Dr. Bene Ildikó, aki egyúttal orvosként is gyakran kerül kapcsolatba a mentőkkel, arról beszélt, hogy az ellátás során gyakran tapasztalja, mennyire fontos, nehéz munkát végeznek, s mindezt hozzáértéssel, empátiával teszik.

Köszönöm a munkájukat, s azt hogy számíthatunk Önökre! – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki felidézte, hogy a kormány jövőre 10, három év alatt (2016 és 2018 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél. Ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Az elmúlt években a mentőszolgálatnál komoly fejlesztések valósultak meg, ezek között szerepel az új mentőautók beszerzése, mentőállomások építése, valamint a meglévők felújítása. Az elmúlt időszakban 496 új mentőautót vásároltak, és 193 gépkocsi beszerzése folyamatban van, amelyek már a 21. századi technikát képviselik. Az országban az összes eset- és rohamkocsit újakra cserélték. A 2010-től tartó infrastrukturális fejlesztések során harminc új mentőállomás épült az országban, 97-et pedig felújítottak. 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.