Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása

 • Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása
 • Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása
 • 2021-08-25

  Shihan Furkó Kálmán 74 esztendős korában 2021. augusztus 3-án hunyt el. A nyugalmazott ezredest, a magyar kyokushin karate egyik megalapítóját, 8 danos mesterét, Szolnok város Ezüst Pelikán díjasát saját halottjának tekinti a Magyar Honvédség, a Magyar Karate Szövetség, valamint Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

  Furkó Kálmán búcsúztatására várhatóan több százan zarándokolnak majd el, országhatárainkon túlról is érkeznek majd a temetésre vendégek. Annak érdekében, hogy mindenki méltóképpen tudjon elbúcsúzni a mestertől, augusztus 26-án 9 órától 11 óráig a Szolnoki Sportcentrum tiszaligeti sportcsarnokában felállított ravatalnál bárki elhelyezheti az emlékezés virágait. Az elhunyt családjának kérése, hogy mindenki csupán egy szál virággal érkezzen.

  Délelőtt 11 és 12 óra között a Magyar Karate Szövetség búcsúztatójára kerül sor a sportcsarnokban, ebben az időszakban már nem lesz lehetőség arra, hogy a ravatal előtt virágot helyezzenek el a gyászolók.

  Ugyancsak a Sportcsarnokban 13 óra és 13.45 között zajlik majd a Magyar Honvédség, a Magyar Karate Szövetség és Szolnok Megyei Jogú Város együttes búcsúztató rendezvénye, melyen gyászzenét játszik a Légierő Zenekar Szolnok. A szertartáson részt vesz Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr, beszédet mond Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

  A Sportcsarnokban megrendezendő búcsúztatón bárki részt vehet, védettségi igazolvány nem szükséges a belépéshez.

  A Tiszaligetben megtartott ceremónia után Furkó Kálmán hivatalos temetésére 14.30-kor a Kőrösi úti temetőben kerül sor. A ravatalozóban elsősorban a gyászoló család foglalhat helyet, valamint ezt követően a Magyar Honvédség, Szolnok Megyei Jogú Város és a Magyar Karate Szövetség elöljárói. A szertartáson búcsúbeszédet mond Lovas Károly nyá.ezredes.

  A ravatalozótól a sírhelyig a Kőrösi úton vonulnak át a gyászolók, az út két oldalán 74 volt ejtőernyős katona és bajtárs, tanítvány áll majd díszsorfalat. Az urna leengedése közben háromszor egy díszsortűzzel tisztelegnek Furkó Kálmán emléke előtt.

  Szeretnénk felhívni a figyelmet a várhatóan nagy forgalomra a Tiszaligetben és környékén csütörtökön reggeltől a kora délutáni órákig. A rendezvényhez kapcsolódóan a Tiszaligetből kihajtást és az oda lehajtást a rendőrség segíti majd. A parkolás is gondot okozhat, aki tud, az inkább gyalogosan érkezzen. A sportcsarnokból a temetőbe való kijutáshoz, illetve az ide visszajutáshoz az önkormányzat két autóbuszt biztosít összesen 112 férőhellyel.

  A Kőrösi úti ravatalozótól a sírhelyig történő átsétálás idejére (15-16 óra között kb.15-20 perc időtartamra) a Kőrösi út lezárásra kerül!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

  2021-09-02

  Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

  Átadták a legrangosabb városi díjakat

  2021-09-02

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este a Szolnok díszpolgára cím mellett számos elismerést vehettek át az érintettek. 

  Koszorúzás Szolnok napja alkalmából

  2021-09-01

  Évek óta hayomány, hogy Szolnok napja alkalmából a város több pontján is koszorúznak. Az idei első alkalom a Széchenyi lakótelepen volt, ahol a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sportegyesület szervezett megemlékezést.

  Kezdődik a Horog út felújítása

  2021-08-31

  Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program. 2021. szeptember 1-én, szerdán megkezdődnek a Horog út útfelújítási munkái. Az építési munkák több építési ütemben valósulnak meg, időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell.

  Ebek kötelező veszettség elleni védőoltása

  2021-08-31
  Az ebek 2021. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra.