Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Saját kiskerthez kapnak támogatást a rászoruló családok

2017-10-27

Szolnok önkormányzata folyamatosan vizsgálja olyan szakmai jelenléttel támogatott felzárkózási programok indítását a nehéz helyzetű településrészeken, ahol a helyi közösségek önerő, szaktudás és információ hiányában csak kívülről bevitt fejlesztő munkával mozdíthatóak meg. Az idei év már alkalmas a „számadásra”: a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt Molnár Iván önkormányzati képviselő oklevéllel és ajándék-csomaggal jutalmazta meg.

Komplex programot indított az önkormányzat 2014-től kezdődően a nehéz szociális körülmények között élők támogatására, valamint az elsődlegesen telepszerű lakókörnyezetben élők kezdeményezésével és aktív közreműködésével megvalósuló kiskerti-, konyhakerti növénytermesztés érdekében.

A program során 4 éve népszerűsítik és terjesztik a szociálisan rászoruló családok és egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert” programot Szolnokon. A program jövedelmi és szociális helyzetük alapján rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget az öngondoskodás, önellátás képességének elérésében. A 2014 óta egyre több család csatlakozott és kapcsolódott be a konyhakerti művelésbe. A projekt folyamatos működtetéshez Szolnok önkormányzat 2 közfoglalkoztatott státuszú munkatársat is foglalkoztat, mely támogatja a helyi munkahelyteremtést és munkatapasztalat szerzését az alacsonyan kvalifikált munkavállalók körében. 

2017-ben mintegy 50 család bevonására volt lehetőség, melyek közül 25 kellő eltökéltséget érzett a konyhakerti műveléshez vagy kisállattartáshoz. A vetőmag-csomagok mintegy 30 fajta alapvető élelmiszernek tekinthető konyhakerti növény szaporítóanyagát tartalmazták. A rászoruló családok számára ez a program kiváló alkalmat nyújt arra, hogy saját kis kertjükben tudják megtermelni a családi fogyasztáshoz szükséges zöldségeket. A bevetett területek gondozását évente 2-3 alkalommal ellenőrizzük, amennyiben szükséges, növényápolási tanácsadások is kapnak a családok.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.