Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Közel hárommilliárdos útépítésről döntenek a képviselők

 • Közel hárommilliárdos útépítésről döntenek a képviselők
 • Közel hárommilliárdos útépítésről döntenek a képviselők
 • 2021-02-08

  Magyarország kormánya 2.7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást adott a megyeszékhely önkormányzatának út- és járdafelújításra, parkolók kialakítására, közművek rekonstrukciójára, hídfelújításra.

  A lakossági és szakértői jelzések alapján összeállított útlistát a napokban kapják meg a képviselők. Mint azt Szalay Ferenc polgármester elmondta, a kapott összeg nem elegendő valamennyi útprobléma kezelésére, ám jelentős segítséget nyújt számos területen. A kapott összegbe ezek a fejlesztések férnek bele úgy, hogy azt még az idei esztendőben be is tudjuk fejezni. Ez ugyanis a támogatás egyik kitétele.

  A város vezetője hozzátette: ez a program olyan régi, s egyben halaszthatatlan problémákat is kezel, mint a Meder úti csapadék- és szennyvízelvezetés szétválasztása, a Széchenyin a Kaán Károly úti csapadékvíz elvezetésének a megoldása, vagy a Százlábú hídnál lévő kerékpárút, a töltés és a korlát felújítása.

  Amennyiben a javaslat megkapja a képviselők támogatását, úgy a tervezők, a közbeszerzéssel foglalkozó munkatársak, a közművekért felelős szolgáltatók elkezdik az előkészületeket.

  Utca- és feladatlista

  Rák úti járda- és útfelújítás

  Horog út útfelújítás csapadékvíz elvezetés kialakításával együtt (lőtér bejáratától a Véső útig)

  Meggyes L. út útfelújítás (Indóház úttól Véső útig)

  Bacsó Nándor út útfelújítás

  Simon Ferenc úti bölcsőde mellett parkolók kialakítása

  Gátőr úti járda- és útfelújítás csapadékvíz elvezetéssel együtt

  Durst János utca útfelújítás, Kreutzer Balázs köz útfelújítás

  Maros út útfelújítás (útalappal), csapadékvíz elvezetés kialakításával együtt

  Csalogány út útfelújítás (útalappal), csapadékvíz elvezetés kialakításával együtt

  Rozgonyi út útfelújítás (útalappal), csapadékvíz elvezetés kialakításával együtt

  Moha (belső) út és parkoló felújítás II. ütem

  Réz u. (Glykais Gy. útig), Glykais Gy. Út (Kassai közig), Kassai köz (Kassai útig) útfelújítás

  Berzsenyi Dániel út útfelújítás

  Dr. Kronberg János út, út- és járdaépítés

  Bajcsy-Zsilinszky úti új bölcsődéhez kapcsolódó út fejlesztése

  Karczag László út - Széchenyi krt. kereszteződés jelzőlámpás forgalomirányítás létesítése

  Laki Kálmán híd felülvizsgálata és rekonstrukciója

  Vízpart körúti szórt felületű utak emulziós felületi zárása

  Érintett utak: Jolán u., Krisztina u., Júlia u., Emese u. (Éva u - Gizella u. között), Erzsébet u., Irén u., Csenge u., Blanka u., Lilla u., Ilona u., Anna u., Dorottya u., Etelka u., Búvár u., Klára u., Judit u., Szűrszabó u., Hajó u., Vadgalamb u., Bodza u., Boróka u., Ajándék u., Fürdő u., Kővirág u., Mirtusz u., Hamvas u., Csónak u., Szüret u., Rezgő u., Cserfa u., Borostyán u., Ágnes u (Katalin u. - Júlia u. között, és Aranka út és Jolán út között)

  Belvárosi Tisza-híd és „százlábú híd” közötti kerékpárút rekonstrukciója

  Batthyány út útfelújítás (Ady E. u. - Kút u. között), közvilágítás és közműrekonstrukció

  Kaán Károly út térségének csapadékvíz-elvezetés kialakítása

  Meder út elkülönített csapadékvíz-elvezetés kialakítása

  Egyéb részleges útfelújítási és útrekonstrukciós munkák

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kormányzati támogatást kap a Sportcentrum

  2021-03-01

  Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke.

  Újjászületett az Aranyi úti bölcsőde

  2021-03-01

  Újra vidám gyermekzsivaj tölti be az Aranyi Sándor úti - mától a Borsószem nevet viselő - bölcsődét. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt még a beköltözés előtti utolsó napokban is csinosítgatták a gondozónénik és munkatársaik, hogy a lehető legszebb környezet fogadja hétfőn reggel a bölcsiseket.

  Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

  2021-02-24

  Az iparűzési adót érintő ötven százalékos előlegkedvezmény igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell elektronikusan beadni a NAV-on keresztül a székhely és telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 25. CSÜTÖRTÖK!

  Közös ügyünk az állatvédelem! - kerekasztal beszélgetés Szolnokon

  2021-02-24

  Szolnok volt a 7. állomása annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyet Ovádi Péter miniszteri biztos kezdeményezett állatvédelem témában.

  Új lehetőségek a megyei parasportolók előtt

  2021-02-22

  2017. decemberében döntött az országgyűlés arról, hogy február 22. a parasport napja. Azóta minden évben ezen a napon fókuszba kerül a parasport, a parasportolók. Ehhez kapcsolódva írtak alá hétfőn Szolnokon egy háromoldalú megállapodást, amely magasabb szinte emeli a parasportot űzők lehetőségeit a megyében.