Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School program

2016-11-07
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ismételten sikeres pályázatot nyújtott be energiahatékonyság növelése témakörben.
 
Az Európai Unió Interreg Central Europe Energy@School programra Szolnok további 12 várossal 7 országból közösen adta be pályázatát.
 
Résztvevők:
 • Unione dei Comuni Della Bassa Romagna – vezető partner. (Romagna Régió Önkormányzatainak Szövetsége) – Olaszország - Lugó város
 • CertiMac vállalat  - Olaszország - Faenza város
 • Bydgoszcz Város Önkormányzata – Lengyelország
 • Savinjska, Saleska és Koroska Régió Energia Ügynökség – Szlovénia
 • Karlovac Város Önkormányzata – Horvátország
 • Bolognai Egyetem – Olaszország 
 • Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata – Magyarország
 • Újszilvás Község Önkormányzata – Magyarország
 • Stuttgart Város Önkormányzata – Németország
 • Klagenfurt Város Önkormányzata – Ausztria
 • Grazi Energia Ügynökség – Ausztria
 • Celje Város Önkormányzata – Szlovénia
 
A pályázat célja kettős. Egyrészről felmérje az iskolaépületek energiahatékonysági állapotát, és javaslatot tegyen szakmai anyagok, tanulmányok készítésével az épületek energiahatékonyságának javítására és a megújuló energia alkalmazásának lehetőségére. Másrészről olyan iskolákat alakítson ki, ahol a tanárok és a diákok együtt tanulják meg az energiatudatos viselkedést különböző programokon, előadásokon, képzéseken keresztül. Junior (diák) és senior (tanár) energiaőrök legyenek az iskolákban így biztosítva a folyamatos energiaőrzést.
   
A program időpontja: 2016. július 1. és 2019. június 30.
 
Költségvetés: 2.581.379,75 Euro
 
További információ: http://www.interreg-central.eu/ENERGYATSCHOOL
 
A partnerek először 2016. szeptember 26 – 28 között találkoztak Lugó városban, Olaszországban a vezető partner által szervezett Kick Off Meeting nevű nyitótalálkozón. Szabó István alpolgármester úr is részt vett a tárgyalásokon.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.