Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az elért eredményekről számolt be a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum

2017-12-04

A Területi Operatív Program keretében Szolnok városban 2017. március 17-én Foglalkoztatási Együttműködés (Paktum) jött létre. A Foglalkoztatási Paktumban a munkaerő-piac különböző szereplői vesznek részt, jelenleg 27 szervezet. A Paktum feladata, hogy elősegítse Szolnok Megyei Jogú Város foglalkoztatási helyzetének javítását, az állás nélkül lévő szolnoki állampolgárok elhelyezkedését, a városban működő munkáltatók munkaerő-hiányának mérséklését.

A Paktumszervezet, feladatainak segítésére 3 munkacsoportot hozott létre, amelyek tevékenységükkel elősegítik a város munkaerőigényekhez alkalmazkodó humánerőforrás-fejlesztését, a helyi sajátosságokat előtérbe helyező befektetésösztönzési akciók és eszközök tárának kidolgozását, valamint hozzájárulnak a Szolnoki Életpálya-modell kialakításához. A foglalkoztatás növelése érdekében kiemelt célunk helyi vállalkozások megerősítése, új befektetések ösztönzése. Ennek érdekében számos programot, szolgáltatást, támogatást nyújt a projekt a munkáltatók és a munkát keresők részére.

Októbertől elérhetők a foglalkoztatást segítő támogatások. Az álláskeresők fejlesztésén, képzésén túl az új munkaerő felvételét bértámogatások is segítik. Amennyiben szükséges, a munkahelyi beilleszkedésben képzett mentorok nyújtanak segítséget. Az elérhető támogatásokról, az ügyintézés menetéről a kormányhivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai nyújtanak részletes tájékoztatást.

Még az idén elindul a szolnoki vállalkozók részére kínált 3 éves szolgáltatáscsomag: a Paktuminkubátor programrész keretében üzleti reggeliken, szakmai workshop-okon, kezdő és már működő vállalkozások számára szervezett rendszeres fórumokon, vezetői tréningeken kínálunk lehetőséget a formális és informális kapcsolatépítésre, az üzleti partnerkeresése, az információáramlás megkönnyítésére.

Magát ez együttműködést is tanulnunk kell még: ehhez nyújt kiváló segítséget a Paktumakadémia, amelynek keretében a hazai és európai foglalkoztatási paktumok révén létrejött együttműködési hálózatok feltérképezése, szolgálatásaik és működési rendjük megismerése, jó gyakorlataik megismerése, és amennyiben lehetséges, helyi viszonyokhoz történő adaptálása történhet meg. A projektben 3 alkalommal Szolnokon, 3 alkalommal pedig Veszprémben megrendezésre kerülő országos paktumkonferenciák biztosítják a Magyarországon jelenleg működő Paktumok tevékenysége alatt összegyűjtött jó gyakorlatok megosztását, az Irányító Hatósággal való személyes kapcsolattartást és a szakmai koordináció lehetőségét.

A Paktumszervezet évente kétszer ülésezik: a márciusi alakuló ülés után a mai soros féléves ülésen egy meghatározó, társadalmi szerepvállalással is bíró középvállalkozás szemszögéből ismerhetjük meg a munkaerővel szembeni elvárásokat és a vállalati képzési rendszereket, a további napirendekben pedig tájékoztatást hallhatnak a paktumszervezeti tagok az elmúlt közel 9 hónapban elvégzett projekttevékenységekről és azok eredményeiről. A foglalkoztatási fórum lehetőséget teremt arra is, hogy a paktumszervezet tagjai kötetlenül tudjanak egymással információt cserélni – kihasználva a paktum projekt legfontosabb hozzáadott értékét: az együttműködés hatékonyságát leginkább biztosító kommunikációs formát.

A programot az Európai Unió támogatásával Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal és az Impulzus Egyesület konzorciumi formában valósítja meg. A támogatás összege 1.266.496.244.- Ft, a támogatás intenzitása 100%.

(A partnerség építését az elmúlt év decemberében megnyílt Paktum Iroda és a partnerségi koordinátorok segítik. Címük: 5000 Szolnok Kossuth tér 1. 3. emelet 331.)

 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.