Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Vízilabda Aréna

Magyarország első vízilabdás uszodája 800 millió forintot meghaladó beruházás keretében épült meg mindössze öt hónap alatt 2013-ban.

A kétezer négyzetméter alapterületű csarnok 1100 fő befogadására alkalmas, új, modern kiszolgáló létesítményei, szaunája, relaxációs medencéje méltó körülményeket biztosít a sportolók felkészüléséhez.

A Szolnoki Vízilabda Sportclub működteti az úszásutánpótlást is a városban, így az ország egyik legjobb vízilabda csapata mellett úszók is használják az arénát. Mintegy 400 gyermek számára nyílik így lehetőség a sportolásra.

A kilencszeres magyar bajnok és ötször kupagyőztes Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP vízilabdacsapata mérkőzéseit az Arénában játssza. A csapat 2017-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Az aréna bejárata előtt, a Szolnoki Művésztelepen alkotó Pogány Gábor Benő szobrászművész Boros Ottót, Kanizsa Tivadart és Hasznos Istvánt ábrázoló szobrai köszöntik az arra járót.

Mindhárman olimpiai aranyérmes vízilabdások, kik eredményüket a szolnoki csapat színeiben versenyezve érték el.

5000 Szolnok, Tiszaliget

www.vizilabda-szolnok.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app