Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Városi Sportcsarnok

Az eredetileg 1975-ben épült, de időközben korszerűtlenné vált Tiszaligeti Sportcsarnokot 2002-ben építették teljesen újjá, mely azóta is csak épül-szépül. A csarnok állandó "lakhelye" a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub csapatának, kik itt játsszák hazai mérkőzéseiket, valamint a klub irodája is itt található.

A Szolnoki Olaj KK a legeredményesebb vidéki kosárlabda egyesület. Hétszeres bajnok és hétszeres kupagyőztes, az elmúlt évtized egyértelműen legjobb magyar férfi klubja. A csapat első bajnoki címét 1991-ben nyerte, az elmúlt évtizedben pedig hatszor a Szolnoki Olaj KK volt a legjobb.

A klub ismert fanatikus szurkolóiról, kiváló hangulatú csarnokáról. A szolnokiak a nemzetközi porondon is maradandót alkotnak, az Eurochallange Kupában kétszer jutottak el a végső küzdelmeket jelentő final four-ig. Emellett szerepeltek az Adria Ligában, az EuroCup-ban és a Bajnokok Ligájában is.

Az európai mércével mérve is igen korszerű, kétoldali közönséglelátóval felszerelt csarnokban alkalmanként 2000-2200 sportrajongó drukkolhat kedvenceinek. A kosárlabdacsapat mellett a szolnoki felnőtt röplabdások is e csarnokban játsszák hazai mérkőzéseiket. Az Openhouse RKSI  2017-ben története során először nyerte meg a Magyar Kupát.

A létesítmény ezen kívül számos rangos sportesemény, illetve a sport mellett egyéb kiemelkedő városi rendezvény lebonyolításának is kiváló otthona.

www.szolnokiolaj.hu

5000 Szolnok, Tiszaliget

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app