Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Városháza

Városháza

Szolnok főterén már 1881-ben állt egy földszintes épület, mai formáját 1884-ben nyerte el. Az épület eklektikus stílusban épült, és a 19. század vége óta ad otthont a Városházának. Falán emléktábla van, Kossuth Lajos látogatásának emlékére, a Városháza erkélyéről mondta toborzóbeszédét, 1848. szeptember 27-én. A Városháza földszinti részén, még a múlt század elején is üzlethelyiségek voltak. Az előtte lévő tér adott helyet a piacnak. Mai formáját 1884-ben nyerte el. A város belvárosának ma is jellegzetes eklektikus stílusú építészeti alkotása.

További Információk

Cím: H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9.

Telefon: 56/503-503; Fax: 56/503504

Zöldszám: (80) 200460

E-mail: szolnokph@ph.szolnok.hu

Weboldal: www.szolnok.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app