Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszavirágzás

Június végén a kérészek násztánca ejti ámulatba a szolnoki Tisza-parton sétálókat. Aki szeretné megcsodálni ezt a páratlan természeti jelenséget, június közepétől végéig, estefelé sétáljon el a Tisza-parti sétány Tisza Szálló alatti részére, vagy a vár mögé! Aki nagyobb rajzást szeretne látni, annak érdemes Dobáig elkerekeznie. A virágzás a kora esti órákban a leglátványosabb, amikor a lenyugvó nap fényében köröznek párt keresve a rovarok. A ritka, évenként egyszeri jelenség alig 1-2 hétig tart, a kérészek víz alatti lárváiból kikelő rovarok a víz felett járják látványos násztáncukat, hogy utána pár órán belül elpusztuljanak.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app