Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszavirág-híd

Tiszavirág-híd. Szolnoki gyalogos-kerékpáros Tisza-híd

A híd mindig is jelkép volt az emberiség történetében, az összetartozást, a megbékélést, az egymást elválasztó akadályok leküzdését szimbolizálja. Szolnok új jelképe, Közép-Európa leghosszabb gyalogos átkelője igazi turisztikai látványosság és műszaki kuriózum. E beruházás a kerékpáros és gyalogoshíd építésén kívül magában foglalta a város felőli oldalon egy dísztér kialakítását, illetve a híd díszkivilágítását. A híd különlegessége, hogy mindössze a két parti pillér tartja, így a szerkezet légiesen kecses. A mozgássérülteket mindkét oldalán egy-egy lift segíti az átkelőre való feljutásban. A Tiszavirág-híd a megyeszékhely belvárosát köti össze, új életet lehelve a felsőoktatási, rekreációs és sportközponttá fejlődő Tiszaligettel.

Közép-Európa és így az ország legnagyobb gyaloghídj tiszavirágot mintázó, acélszerkezetű építmény különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel. Tömege 550 tonna, hossza 444 méter. A folyómederhez legközelebb eső két pillére egymástól 120 méter távolságban áll.

A projekt részeként új dísztér is épült a gyalogoshíd belvárosi hídfőjénél, ahol az I. világháborús emlékmű mellett újra felállításra került a Szolnokon 1934-ben, az Eötvös téren emelt és a szovjetek által 1944-ben ledöntött Ereklyés Országzászló, megváltoztatva ezzel a belváros jelenlegi arculatát.

Hídavató 3D-ben

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app