Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszaligeti Labdarúgó Stadion

A Tiszaligeti Stadion átadására 1974. december 4-én került sor, egy győztes Magyarország-Svájc válogatott mérkőzés keretein belül, melyet mintegy 20 000 néző tekintett meg a helyszínen.

Az idő múlásával egyre rosszabb állapotba került létesítmény 2016-ban teljes átalakuláson esett át, melynek következében egy, a modern kor követelményeinek megfelelően korszerűsített labdarúgó stadion jöhetett létre. A felújított komplexum közel 3500 néző befogadására alkalmas.

Itt edz és játssza hazai mérkőzéseit a Szolnoki MÁV FC felnőtt labdarúgó csapata, valamint itt játszanak a korosztályos csapatok is.

A stadion ünnepélyes átadására 2016. április 9-én került sor, Orbán Viktor Miniszterelnök részvételével.

A komplex stadionfejlesztési program összköltsége több, mint 2 milliárd forint volt, melyből a stadion építése 1,2 milliárd forintot tett ki. Ebből a klub, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. mintegy 600 millió forintot teremtett elő, a többit taorendszerből – a társasági adóból befolyó forrásból – biztosították, az állam pedig 400 millió forinttal támogatta a beruházást a nemzeti stadionfejlesztési program keretében.

5000 Szolnok, Tiszaliget

www.szolnokimavfc.hu

www.mavutanpotlas.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app