Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tiszai Hal Napja

Tiszai Hal Napja

2013 óta minden év szeptember végén tiszai halászfaluvá változik a szolnoki Tiszai hajósok tere, ahol a Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivál várja az érdeklődőket. A rendezvény célja a halfogyasztás népszerűsítése, a tiszai halászat és horgászat, valamint a gasztronómia tradícióinak megőrzése. 

Az ingyenes fesztiválon a Tiszai hajósok terén és a vízparton halászkunyhóban várják a hálókötés, csomózás és halászati technikák iránt érdeklődőket a halászok és a horgászok, de tartanak gyermek- és felnőtt pecahorgászversenyt is, miközben régi receptek felhasználásával készülő tiszai halételek, halkolbászok és füstölt halak ízvilágával találkozhatnak a rendezvényre látogatók. A gyerekeket halsimogatóval, kézműves játékok sokaságával is várják, de részt lehet venni haltelepítésben is.

The Day of Tisza Fish – Stove Festival of Szolnok

From 2013 on at the end of each September Tiszai hajósok Square in Szolnok turns into a fishing village by the Tisza, where The Day of Tisza Fish – Stove Festival of Szolnok welcomes its visitors. The aim of the event is to promote fish consumption and to preserve the tradition of fishing on the Tisza, angling and the existing gastronomic traditions. At this free festival in Tiszai hajósok Square and on the river bank visitors are welcome by fishers and anglers in fishing huts where they show them how to make nets, tie knots and they can see different fishing techniques. Also, there are fishing competitions for both children and adults. During the event the visitors may try traditional Tisza fish dishes made according to old recipes, as well as fish sausages and smoked fish. For children fish-petting, a variety of handicraft toys are available, but they are also welcome to take part in fish introduction in a pond.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app