Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató

CLLD Szolnok

Akár 1,5 milliárdnyi forráshoz is hozzájuthat a szolnoki helyi közösség a CLLD elnevezésű Európai Uniós kezdeményezésnek köszönhetően. Amíg a LEADER eszköz a kisebb településeken és Szolnok külterületén jelenthet segítséget, addig a CLLD a nagyobb városokban megvalósuló kulturális és közösségfejlesztési tevékenységeket, programokat és akciókat támogatja. A kezdeményezés hatására 2016. május 30-án, az önkormányzat, az Aba-Novák Kulturális Központ, a Verseghy Könyvtár, a Damjanich Múzeum, a városfejlesztő társaság, civil szervezetek, egyházak és vállalkozások közreműködésével SzolnOK. néven Szolnokon is megalakult a CLLD Helyi Akciócsoport, a HACS. A pályázati úton megszerezhető forráskeret elnyerése érdekében 2016. június 27.-én a tagok aláírták a szolnoki pályázat benyújtására vonatkozó konzorciumi megállapodást is.

Nyertes pályázat esetén az akciócsoport és a tervezési folyamathoz csatlakozó helyiek az elkövetkezendő években megkezdhetik a pályázat keretében elkészített, a tagok által 2016. július 27-én elfogadott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) megvalósítását.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app