Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnoki Galéria

Szolnoki Galéria

Az izraelita templomot Baumhorn Lipót építész 1898-ban eklektikus stílusban építette. Az 1970-es évektől az eredeti építészeti jellegét őrző zsinagógában kifejezetten művészeti profillal megkezdte működését az ország akkor egyik legnagyobb kiállítóhelyisége. A galéria több mint negyedszázados működése alatt elsősorban képzőművészeti kiállításoknak adott helyet. Itt rendezték meg az 1902-ben alapított festőkolónia jubileumi kollektív kiállításait, a telep kortárs művészeinek egyéni tárlatait, jó néhány kitűnő hazai és külföldi művész egyéni kiállítását, és bemutatták a testvérvárosi kapcsolatok révén Szolnokhoz kapcsolódó észt, finn, francia, német képző- és iparművészetet. A Szolnoki Galéria ad helyet többnyire az 1975-től működő Festészeti, majd Képzőművészeti Triennáléknak is, ezen kívül nagyobb történeti- néprajzi- régészeti kiállításoknak, konferenciáknak, egyéb múzeumi, irodalmi rendezvényeknek, hangversenyeknek. Pályázati támogatásból 2003–2005 között megtörtént a Galéria teljes felújítása. A felújításnál ügyeltek a korabeli állapot visszaállítására, mind a szín, mind a környezet terén.

www.djm.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app