Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok Napja

Szolnok Napja

Ugyan augusztus huszadikával a legtöbb helyen véget ér a nyár, a gondtalan szórakozást felváltja a készülődés az iskolai életre, de a mi életünkben a szeptember eleje nem csupán a nebulók tanévkezdését jelenti. 

1847. szeptember elsején adták át a Pest-Szolnok vasútvonalat, mely szervesen bekapcsolta a várost az ország vérkeringésébe. E történelmi dátum előtt tiszteleg Szolnok, ennek a fontos eseménynek állít emléket a város minden év szeptember elején a Szolnok Napja megrendezésével, megemlékezéseivel, Civil Kavalkádjával, a Szapáry utcafesztivállal.

Szolnok’s Day

The summer ends with 20 August in most places, the carefree summer days are over and the preparation for the new academic year starts. However, the beginning of September in our life does not just mean the beginning of school studies.

On 1 September 1847 the Budapest-Szolnok railway line was opened, which connected the town to the network of the country. Szolnok respects this historic date and this is what is remembered by celebrating Szolnok’s Day, and by organising the Civilian Cavalcade and the Szapáry Street Festival.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app