Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szent István Napi Ünnepség

Szent István Napi Ünnepség

1083. augusztus 20-án szentté avatták I. István királyt. Erre a napra emlékezve ünnepeljük minden évben az államalapító királyt és a keresztény magyar államot.

Augusztus 20-án szentmisével és az új kenyér felszentelésével indul az ünneplés Szolnokon, melyet sport és kulturális programok, légi, és vízi bemutató követ. A nap végén sötétségbe borul a Tisza partja, miközben ezrek gyülekeznek a tűzijátékra. A látványos égi tüneményt a hídról a folyóba ömlő görögtűz koronázza.

Celebration of St. Stephen’s Day

On 20 August 1083 King Stephen I of Hungary was canonized. This day is remembered every year when the people celebrate King Stephen, the founder of the state, and the Christian Hungarian state. In Szolnok this event starts with a mass and the consecrating of the new bread, which are followed by sport and cultural programmes, air and water shows. At the end of the day when darkness sets, thousands of people gather on the banks of the river Tisza to see the display of fireworks. This spectacular phenomenon is closed by a Greek fire pouring down from the bridge into the river.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app