Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ

A kikapcsolódás, a pihenés, a rekreáció minél színvonalasabb biztosítása érdekében valósult meg a Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ.

A Széchenyi Parkerdőben 125 hektáron turista úthálózat kiépítésére került sor, melyben sétáló, kerékpáros, és lovas út is található. A mulccsal borított utak a gyalogos forgalom számára készültek, a homokkal szórtakat a kerékpárosok és lovasok vehetik igénybe.

A parkerdő területén található Nedves réten kerültek kialakításra szabadtéri főző- és tűzrakó helyek.
A” Bagolyvár természetismereti tanösvény” célja a többféle életközösség, élőhelytípus bemutatása, összefüggések feltárása, komplex ökológiai szemlélet kialakítása.

„Az erdész munkája bemutató tanösvény”  leírások és képek segítségével mutatja be, hogy az erdészek munkája nem ér véget a fakitermelés munkálataival, hanem azután kezdődik csak igazán, az erdő felújításával.

A parkerdő területén kettő darab tematikus bemutatóhely található. Az egyik témája a környék madárvilága, míg a másik az Alföld vadonélő állatait mutatja be.

Emellett a Parkerdő területén helyezkedik el Magyarország legnagyobb ökojátszótere is, melynek területe 1,2 hektár. Az itt található játékok akác- és fenyőfából készültek, hiszen alapvető cél volt, hogy természetes anyagokból készüljenek, ezáltal jobban illeszkedve az erdei környezetbe.

www.nefag.hu
5000 Szolnok, Kaán Károly utca 71.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app