Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szabadtéri Vízügyi Múzeum

Szabadtéri Vízügyi Múzeum

Az egykor jelentős vízfolyás, ma belvízi főcsatorna, a Millér tiszai torkolatánál 1862-ben épült a zsilip, majd 1895-ben a szivattyútelep, ahol ma a vízügyi gépeket bemutató múzeum működik.

A szabadtéri Vízügyi Múzeum jellegét tekintve szakgyűjtemény. A múzeum fő látványossága az 1862-ben épült zsilip és az 1885-ben kiépített szivattyútelep. A szivattyútelep több mint 100 éves gépe még ma is működik. A szabadtéri rész főleg vízügyi gépeket mutat be, és az azokhoz kapcsolódó berendezéseket, eszközöket. A kiállítás anyaga a Közép-Tisza-vidék vízgazdálkodásának közel 200 évét dolgozza fel.

Szabadtéren, az eredetihez hasonló környezetben láthatók a már használaton kívüli vízgazdálkodási berendezések és eszközök. A szivattyútelep Röck-gyártmányú gépezete még ma is üzemképes. A kiállítás a Közép-Tisza-vidék kétszáz éves vízgazdálkodás-történetének legfontosabb mozzanataival ismerteti meg a látogatót.

Mozgáskorlátozottak is tudják látogatni a múzeumot.

Bejelentkezéssel látogatható

Telefon: 56/501-925, 30/748-4083

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app