Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szabadidő, sport

Szolnokot igen pezsgő sportélet jellemzi. A városban közel 70 működő sportegyesület, sportszervezet képviseli mind a klasszikus, mind a kicsit modernebb, extrém sportágakat, melyek a diáksporttól a verseny-, és élsportig, az egyedi tömegsport akcióktól az aktív szabadidősportig, széles palettán kínálják a lehetőségeket a sportolásra, a szabadidő aktív eltöltésére.

A megyeszékhely földrajzi fekvéséből adódóan Szolnokon és környékén ideális lehetőség kínálkozik az aktív időtöltésre a horgászattól kezdve a vízi-, lovas-, és kerékpáros turizmusig vagy az apróvadas vadászatig.

A Tisza - galériaerdőivel övezett, finom folyami homokkal borított partvonala – a vizek, a természet szerelmeseinek nyújt élményt adó keretet csónaktúrájukhoz, horgászszenvedélyükhöz vagy egy hűsítő fürdőzéshez.

Az élő folyó lehetőségeit jól kiegészíti a Holt-Tiszán megépült, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kajak-kenu pálya, mely a város világbajnokokat is adó sikersportágának a legfőbb bázisa.

Szolnok az ősmagyar hagyományokra alapozott teret, s paripát nyújt a lovassport hódolóinak, míg a repülőtér a légtér kalandvágyó híveit fogadja szívesen.

A városban, az országszerte példaértékű sportiskolának köszönhetően ezernél is több gyermek sportol rendszeresen, egyesületi keretek között. A felújított, korszerű sportlétesítmények nem csupán nekik, hanem a szabadidejükben mozogni vágyóknak is nagyszerű lehetősége.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app