Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Sétahajózás a Tiszán

Szolnok város turisztikai kínálata az elmúlt években egy új nyári programmal gyarapodott, hiszen a sétahajózás korábbi hagyományait elevenítjük fel vendégeink számára. A május elejétől október végéig, jellemzően szombaton és vasárnap meghirdetett hajóutakon talán kevésszer látott perspektívából kalandozhatják végig az idelátogatók szőke folyónkat.
Sellő névre hallgat az a városunkban, a Tisza Szálló és Gyógyfürdő mögötti hajókikötőben horgonyzó 50 fős motoros sétahajó, mely egy órás izgalmas útra viszi el vendégeit a Tisza szolnoki szakaszán. Talán még a törzsgyökeres szolnokiak sem hajózták be a folyó városi szakaszát, így lehetőség nyílik akár ebéd előtti, de délutáni kikapcsolódásra egyaránt.
 
A szolnoki sétahajó a folyón felfelé, a vasúti híd felé indul, majd a híd előtt 200-300 méterrel fordul meg. Visszatérve végighalad a belváros alatt, majd a város, és Közép-Európa leghosszabb gyaloghídját, a gyönyörű Tiszavirág hidat elhagyva fordul vissza a Tisza Szállónál lévő kikötőbe.
 
A városi sétahajó-járatokon kívül lehetősége nyílik idelátogató vendégeinknek minden év májusában a Cseresznyevásárra, júliusában a Körei Búcsúra, októberében pedig a Nagy Befőzésre, Nagykörűbe is kihajózniuk.  
 
Járataikra nemcsak felnőttek érkezését várják, de kedvezménnyel utazhatnak a 18 év alattiak, a 62 év felettiek, valamint a kisgyermekes családok is. Sok szeretettel várják továbbá az előre bejelentkező, legalább 15 fős - iskolás, óvodás, vállalati, egyesületi. stb.-  csoportok érkezését is, kik számára bizonyos napokon, a kifejezetten csoportok részére indított járataikon csoportos kedvezményt is biztosítanak.
 
Az egyes járatokról, indulási időpontokról, jegyárakról, illetve egyéb információkról tájékoztatást a hajózási cég weboldala (www.hajokirandulas.hu) és Facebook oldala, valamint a Tourinform Szolnok Iroda (Tel: 56/420-704) honlapja (www.szolnoktourinform.hu) és Facebook oldala nyújt. 
 
Jegyeket elővételben a Tourinform Irodában (5000 Szolnok, Hild János tér 1.), a Tisza Szálló és Gyógyfürdő szállodában (5000 Szolnok, Verseghy Park 1.), valamint induláskor a hajón vásárolhatnak Szolnokra látogató vendégeink.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app