Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Molnárfecsketelep

Molnárfecsketelep

Szolnok egyik egyedülálló természeti értéke a Ságvári körúton található Molnárfecske telep, mely szívmelengető példája a természet és az épített környezet együttélésének. A régi épületek balkonjai és erkélyei alá befészkelő fecskék máshol is megtalálhatóak Szolnokon, de leginkább a körút lakóházait részesítik előnybe.

A molnárfecske telep védett természeti érték

A szolnoki Molnárfecsketelep az ország legnagyobb ismert fészkelő telepe, mely 1980 ótavédett természeti érték, Jász-Nagykun-Szolnok megye helyi jelentőségű védett természeti területeinek egyike.

1982 a fecskék védelmének éve volt, ennek az eseménynek és a fecsketelep védetté nyilvánítása tiszteletére és emlékére aMagyar Madártani Egyesület szolnoki csoportja emléktáblát állítatott, mely emlékeztet mindenkit:

„Óvjuk és becsüljük meg hasznos és kedves „lakótársainkat!”

Wikipédia

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app