Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Liget – termálstrand és élményfürdő

A Tiszaligeti Strandfürdő eredeti állapotában az 1960-as években épült, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon. Az építés helyéül Szolnok legszebb részét, a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki, sportpályák, hotelek, kemping és ifjúsági szabadidő centrum társaságában. Már akkor rendelkezésre állt a szükséges infrastruktúra, a megfelelő minőségű termálvíz, a vezetékes városi ivóvíz és a hulladékvizek elvezetését biztosító csatornapótló rendszerek. Időközben elkészült a szennyvíz-csatornázás, valamint korszerűsödött a térség beépítettsége, új termál kutak fúrására került sor, megépültek az öltözők, pénztárak, valamint egyéb kiegészítő gépészeti és villamos melléklétesítmények.

A '80-as '90-es években a gyönyörű park, a szépen növő fák, a fürdőhöz tartozó csónakázó tó, a kapcsolódó étterem és büfé egységek, és nem utolsó sorban – termálmedencék, úszó- és gyermek medencék – komoly vonzerőt jelentettek. Az idő előrehaladtával és az előírások megváltozásával sürgetővé vált a medencék korszerűsítése, a közlekedés megújítása, a szociális blokkok átalakítása, egyszóval a fürdőzés feltételeinek színvonalasabbá tétele.

2002-ben elkezdődött a fürdő teljes felújítása, átalakítása:
-    Felújítást nyertek az öltözők, vizes blokk-egységek.
-    Új burkolatot kaptak a termálmedencék, melyek vize gyógyvízzé minősített, továbbá nyak- és derékmasszírozók kerültek beépítésre.
-    Megújult az úszó- és gyermekmedence, feszített víztükröt és vízvisszaforgató egységet kaptak.
-    A strandmedence élménymedencévé lett átalakítva. Sodrófolyosó, vízgomba, nyak- és hátmasszírozók, pezsgőlevegő került beépítésre.
-    Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a fürdő legújabb büszkesége, a csúszdapark. A három darab különböző lejtőszögű kamikázé, a hagyományos 120 méter hosszú tekervényes csúszda, a „fekete lyuk”, a fiatalabbak számára épült kisebb csúszdák, a családi csúszda mind-mind olyan élményt nyújt, ami kitöltheti a kilátogató vendég teljes napját.
-    Aki a nyugodtabb vizeket szereti, megmártózhat az árnyékot adó fák szomszédságában lévő termálvizes medencékben. Innen végig szemlélheti, hogyan játszik és mini-csúszdázik kisgyermeke a gyermekmedencében.
-    Csónakázhat a tavon, vagy úszhat az 50 méteres feszített víztükrű úszómedencében. A fürdőzés és napozás „egyhangúságát” különböző programok színesítik a fürdő színpadán.

A sportolni vágyók strand-röplabda, lábtenisz és kosárlabda között válogathatnak. A kisebbek számára játszótér áll rendelkezésre. Az idősebbek megfáradt tagjaikat masszázzsal lazíthatják, vagy pedikűrt vehetnek igénybe, de szaunázásra is lehetőség nyílik.

5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány
www.szolnokfurdok.hu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app