Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Kiemelt rendezvények

Szolnok város vonzerejéhez hozzájárulnak oly nagyszabású rendezvények is, melyek már-már hagyományossá váltak városunkban.

Amennyiben Ön a kulturális programok iránt érdeklődik elsősorban, figyelmébe ajánljuk fesztiváljainkat: a Gulyásfesztivált, ahol megkóstolhatja a híres szolnoki gulyást, a Tiszavirág Fesztivált, ahol nemcsak a tiszavirágzás csodálatos látványában gyönyörködhet, hanem zenei és gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhet, de ellátogathat a Csokoládéfesztiválra is, ahol a magyar kézműves édességek és készítőik bemutatkozásán túl a kikapcsolódást nyújtó, kreatív szórakoztató programok teszik teljessé a fesztivált, vagy a Tiszai Hal napjára, melynek célja a tiszai halászat és a horgászati tradíciók népszerűsítése.

A kulturális élmények szerelmeseinek ajánljuk továbbá a Tisza-parti Nyár, az Ételkorzó, az Örökség Világzenei Fesztivál, a Regionális Katonazenekari Fesztivál, az ARTjáró, az Őszi Szolnoki Művészeti Hetek, a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár Művészeti Fesztivál, a Tiszai Hal Napja, a Szolnok Napja, a Szolnoki csata – hadijáték és a Szolnoki Zenei Fesztivál című, mára már hagyományossá vált rendezvénysorozatunkat, s az ezeket rendre kiegészítő újabb és újabb  eseményeinket egyaránt.

A Tisza fővárosa és a szolnokiak vendégszeretete minden évszakban várja látogatóit, bízva abban, hogy a "szolnoki élményt” megtapasztalva, szép emlékekkel térnek haza és elviszik a város jó hírét a szélrózsa minden irányába.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app