Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Holt-Tiszai Vízisport Telep

A szolnoki Holt-Tisza a kajakosok és evezősök kiemelt központja Szolnok városában.  

A Holt-Tisza teljes vízfelületén szabályozott módon osztoznak a versenyzők, horgászok és a lakosság (fürdőzés).

Alapvetően a kajak-kenu sportág tavaszi, nyári, őszi felkészülési központja.

3 szolnoki sportszervezet 350-400 sportolója használja a létesítményt rendszeresen, továbbá szolnoki szervezetek, iskolák, lakosok előszeretettel szervezik programjaikat a kellemes vízparti adottsága miatt is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Kajak – Kenu Válogatott évtizedek óta kiemelt felkészülési, edzőtáborozási helyszíne a Vízi Sportközpont. Az olimpiákra, világversenyekre szinte közvetlenül innen indulnak a versenyzők. Tekintettel arra, hogy a kajak-kenu az elmúlt évtizedek egyik legeredményesebb magyar sportága, találóan azt szoktuk mondani, hogy Magyarországon, Szolnokon, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a legnagyobb az egy négyzetméterre eső olimpiai és világbajnoki aranyérmek száma – hiszen minden évben áprilistól a versenyszezon végéig itt tartózkodik a válogatott keret jelentős része.

Sőt, további 10-12 országból is érkeznek sportolók, nemcsak Ausztráliából, Új-Zélandról és a Dél-Afrikai Köztársaságból, de Angliából is.

Az edzőtáborozás mellett évente 7-8 kiemelt országos versenynek is otthont ad a Vízisport Telep.

www.szolsport.hu

5000 Szolnok, Rita utca

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app