Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Versfilmet készítettek a Megavers tábor fiataljai

2017-10-25

Különleges produkciónak lehetnek szem- és fültanúi az érdeklődők pénteken este 18 órakor a Tisza Moziban. Az idei Megavers produkcióban résztvevő fiatalok nyári táborukban Arany János tiszteletére egy versfilmet forgattak Zámbori Soma színművész vezetésével a költő Híd-avatás című balladájából.

A kisfilm sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester elmondta: idén a „Megavers 9” vetélkedőt Arany Jánosmagyar író, költő, műfordító születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezték meg. Az elődöntőkre összesen 53 fiatal jelentkezett.A versenyre ezúttal is 12 évestől 30 éves korig jelentkezhettek az érdeklődők, valamint idén azok is újra indulhattak a megmérettetésen, akik korábban már szerepeltek, de még nem értek el első helyezést a Megaversen. A középdöntőbe 22 fiatal jutott tovább, köztük a kanadai Diaszpórán keresztül két fiatal: Németh Albert Torontóból és Fogarasi Kristóf Bostonból. A döntőbe jutott 10 versenyző közül: 1. helyezett: Turchányi Zsófia, 2. helyezett: Ortan Vivienne, 3. helyezett: Tverdota Hanna Zsófia lett.

A középdöntők legjobbjai a nyári Megavers táborban is részt vehettek, ahol idén filmforgatásra is lehetőség nyílt. Arany János születésének évfordulójához kapcsolódva, Zámbori Soma színművész vezetésével 10 fiatal filmet forgatott Arany János Híd-avatás című balladája alapján.Szolnok önkormányzata 400 ezer forinttal támogatta a Híd-avatás c. film készítését.

Zámbori Soma kiemelte: az elkészült versfilm – mellyel műfajt teremtettek - amellett, hogy emléket állít Arany Jánosnak és az ő rejtélyes közel 200 éves balladájának; stílusteremtésével egyben új híd lehetősége is a verset mondó és a verset befogadó között. Céljuk, hogy a versek újszerű megközelítésével közelebb hozzák azokat a mai fiatalokhoz, egyúttal a készítők átélhették egy filmforgatás élményét.

Folytatódik a hagyomány – jelezte Pogány Attila -, hiszen jövőre is folytatódik a Megavers, ráadásul jubileumi, tizedik alkalommal rendezik meg. Terveik szerint a város középiskolában is levetítik a filmet, melynek további lehetőségeiről a Magyar Televízióval is tárgyalnak.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.