Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Több fontos döntés is az év utolsó közgyűlésére maradt. A képviselők elfogadták a város településképi arculati kézikönyvét, mely támpontot jelent építkezéskor, a régebbi épületek állagának megóvásakor.

Szolnok következő évét alapvetően meghatározza majd a 2018-as költségvetés. Az ezt előkészítő rendelettervezetet is tárgyalta a közgyűlés, ez szolgáltat majd alapot a februárban tárgyalandó végleges költségvetéshez. Ezt megelőzően Szabó István alpolgármester a 2017-es évről szólva elmondta, hogy a megyeszékhely külső források bevonása, azaz hitel nélkül működött a város, miközben sikerült biztosítani a fejlesztésekhez szükséges önerőt, valamint minimálbér emelkedése miatt esedékessé váló béremeléseket.

A roma kisebbségi kultúra legjobbjai kaphatják meg a jövőben a Kátay Endre Díjat. A szolnoki születésű roma származású, Jászai-díjas színművész példamutató pályafutásának, sikereinek már emléktábla őrzi az emlékét Szolnokon, ezúttal pedig egy díjat is elneveznek róla. Az elismerést a város napján adják át az arra érdemesnek.

Támogatásra érdemesnek találta a Magyar Államkincstár az önkormányzat közlekedésfejlesztésre beadott pályázatát. A 653 millió forintos fejlesztésből többek között kerékpárosbarát fejlesztések, forgalomcsillapítás, közlekedésbiztonság és akadálymentesítés, illetve az ezekhez kapcsolódó útfejlesztések találhatók.

A projekt megvalósulásával a városi kerékpárút hálózat egy újabb, mintegy 1400 m hosszúságú eleme épül majd meg. A tervezett kerékpárút nyomvonalán a kórházon kívül további közintézmények, orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola is található. A Szántó körút-Csokonai utca kereszteződésében létesülő körforgalom és kapcsolódó útszélesítés a város észak-dél irányú tehermentesítő úthálózatának egy hiányzó eleme. A beruházások 2018-ban valósulhatnak meg.

Hamarosan megépül a második elektromos töltőállomás Szolnokon, ahol az elektromos hajtású gépjárműveket lehet tölteni. Mivel a város önkormányzata hat elektromos járműre cserélte régi benzin-, illetve gázolajjal hajtott autóit, így alighanem lesz használója a Táncsics úton felállítandó állomásnak. A 8 millió forint értékű töltőt a Nissan Sales CEE Kft. ajánlotta föl, a várost a felállítás és az elektromos csatlakozás kiépítése terheli.

A Szolnoki Polgárőr Egyesületet érintette az a javaslat, melynek elfogadásával az önkormányzat egy korábban a Közterület-felügyelet által használt Suzuki Vitara típusú autóját használtra átadja a polgárőröknek.

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.

Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat: Szolnok az elsők között mondott igent a környezettudatos közlekedésre

2017-12-11

Mától csendesebb, gazdaságosabb és zöldebb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai a hivatali ügyintézésük során. Az alföldi város csatlakozott először az E.ON E-flotta elnevezésű programjához, mely a jövőről felelősségteljesen gondolkodó magyarországi városok számára kínál kulcsrakész megoldást az elektromos autózás élményének kiterjesztésére, a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre.