Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-04-07

Megnyílt a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Tourinform Szolnok Iroda közreműködésével április 7-8. között rendezi meg a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására programot. A rendezvényt Szalay Ferenc polgármester és a díszvendég Cegléd polgármestere nyitotta meg.

2017-04-07

Hiánypótló kiadvány mutatja be Szolnokot az első világháború idején

Könyvbemutatónak adott helyet pénteken a városháza jegyzői tárgyalója: a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára legújabb kiadványát mutatta be Bojtos Gábor főlevéltáros. Bojtos Gábor „Szolnok és az első világháború. Hátország, hősök, emlékezet” című könyve Szolnok város első világháborús helyzetét ismerteti a Nagy Háború százéves centenáriumára emlékezve.

2017-04-07

Energy School kampány

Szolnok 5 iskolájában megkezdődött az energiahatékonyságot célzó projekt. az Energy School közép európai programjának célja, hogy a diákok megtanuljanak takarékoskodni az energiával. Ennek érdekében hamarosan elindul az energiaőrök képzése is.

2017-04-06

Turcsányi Zsófia nyerte a 9. Megaverset

Turcsányi Zsófia nyerte a Szolnok Televízió Zrt. és az Aba-Novák Kulturális Központ által szervezett Megavers vetélkedőt. A kilencedik alkalommal kiírt megmérettetés győztese számos értékes különdíj mellett egy párizsi utazást nyert.

2017-04-05

Közel négymilliárdos pályázati lehetőséget jelentett be Czibere Károly államtitkár Szolnokon

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy közel 4 milliárd forintos keretösszegű, döntően uniós támogatású, az átmeneti és rehabilitációs ellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőséget jelentett be szerdai, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2017-04-05

Jelentősen nőtt a civil szervezetek támogatása

Hagyományosan nagy érdeklődés mellett rendezték meg a városházán a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Civil Konferenciát, a megnyitón Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket.

2017-04-04

Két elismerést is kapott Szolnok a Turizmus Trend magazin kommunikációs versenyén

Megszületett az Iránytű, a Turizmus Trend utazási szaklap immár hagyományos kommunikációs versenyének végeredménye, Szolnokot két kategóriában is elismerték.  A díjátadó hétfőn volt Budapesten, a Buddha Bar Hotelben.

2017-04-04

Összefogtak a várkonyi alkotóházért

Bali József, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapítója, Varga Lajos, a Vivaldi Keresztény Kamarazenekar vezetőségi tagja, valamint Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes tiszteletbeli elnöke egy jótékonysági előadást szervezett a közelmúltban lángok martalékává lett tiszavárkonyi alkotóház újjáépítéséért.

2017-04-03

Reutlingeni fiatalok ismerkednek Szolnokkal

Huszonhat éves múltra tekint vissza a reutlingeni Isolde Kurz Gimnasium és a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kapcsolata. Az elmúlt negyedévszázad alatt rendszeresek voltak a látogatások. A testvériskolák diákjai most Szolnokon találkoztak, a német fiatalok egy hetet töltenek a tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-04-03

Konferenciával kezdődött a Verseghy emlékév Szolnokon

Kültéri molinókiállítással és a tudós, költő emléktáblájának koszorúzásával kezdődött meg a Verseghy Ferenc születésének 260. és halálának 195 évfordulója alkalmából rendezett Verseghy Emlékév Szolnokon, a rendezvénysorozat nyitányaként In memoriam Verseghy Ferenc címmel szervezett tudományos konferenciát a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár.

2017-04-01

Egynapos gasztronómiai kalandozás Szolnokon

Gasztronómia felsőfokon, olimpia és világbajnok mesterszakácsok, mestercukrászok is részt vettek a Szolnokon megrendezett XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállításon és versenyen. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, a szervező ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

2017-03-31

Kékbe öltözik a városháza

Az idei évben is folytatódik a hagyomány, és 2017. április 2. és április 7. között esténként 19 órától újra kék kivilágításba öltözik a városháza.

2017-03-30

Rajtra kész a városüzemeltetési cég

Hétfőtől megkezdi működését a közterületen is a Szolnok Városüzemeltetési Kft. A többek között a fűnyírást, közterületek renbentartását is végző cég teljes egészében városi tulajdonú, új gépparkját csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

2017-03-30

Ülésezett a megyeszékhely közgyűlése

A BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft. bemutatkozásával kezdődött a szolnoki önkormányzat közgyűlésének márciusi ülése.

2017-03-30

Szociális tűzifa lesz a kivágott fákból

A megyeszékhely fejlesztései, beruházásai miatt, valamint kertészeti okokból kivágott fákat (helyettük mindig újakat ültetnek) a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. telephelyén tárolják, hogy aztán a következő télen a rászoruló családok között osszák majd szét.

2017-03-29

56-os mártírok emléktábláját avatták Szolnokon

Az 56-os forradalomban hősi halált halt honvédek, Tóth Mihály és Vajda László emléktábláját avatták szerdán a Táncsics Mihály úton. Az eseményen Szabó István alpolgármester beszédét követően Kovács Krisztián őrnagy, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis Rubik Szállítóhelikopter Zászlóalj megbízott parancsnoka ismertetette a honvédek életútját, a rendezvény koszorúzással zárult.

2017-03-29

Március 31-én aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódóan március 31-én, pénteken aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában, a Kassai Úti Általános iskola előtti parkoló építésének helyszínén, valamint a Szántó krt. és Kassai utca kereszteződésénél, a páratlan oldalon épülő parkolónál.

2017-03-29

Modern iskola régies köntösben

Állványzat takarja a Szegő Gábor Általános Iskola épületét, homlokzatán és a belső térben is folyamatosan dolgoznak a munkások. Az intézmény 413 millió forintból korszerűsítik, a fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forint uniós támogatással valósul meg.

2017-03-27

Megyénk kiválóságait köszöntöttük

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szalay Ferenc polgármester és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte megyénk azon jeles személyiségeit, akik március tizenötödikéhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át.

2017-03-26

Reformáció500 - emlékkőavatás és rózsaültetés Szolnokon

Rózsaültetéssel és emlékkő állítással nyílt meg a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat Szolnokon. A református és evangélikus templomokban tartott istentisztelet után a Rózsakertben várta az ünnepség résztvevőit Győri Péter Benjámin evangélikus és Végh Miklós református lelkész.

2017-03-25

Magyar Örökség-díjat kapott a Szolnoki Művésztelep

Magyar Örökség-díjat kapott a 115 éves Szolnoki Művésztelep, az elismerést szombaton vette át Budapesten Verebes György és Pogány Gábor Benő a Magyar Tudományos Akadémián dr. Hámori József professzortól, városunk díszpolgárától. Az ünnepségen a művésztelep alkotói közül többen is részt vettek.

2017-03-25

Szolnokon járt a Mobidik

A 15 állomásos országjáró Mobidik – Mobil Digitális Iskola programmal ismerkedhettek pénteken Szolnokon a Kassai iskola diákjai, tanárai. Az eseményre ellátogatott Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester.

2017-03-25

Korszerű repülőgépeket és szimulátort adtak át Szolnokon

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison.

2017-03-24

A Szolnoki Művésztelep Magyar Örökség Díj elismerésben részesül

A Szolnoki Művésztelep Magyar Örökség Díj elismerésben részesül, melyet szombaton délelőtt adnak át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.
2017-03-24

Dinamikusan fejlődik Szolnok

2017 a fejlődés éve – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki az előttünk álló évről, a tervezett fejlesztésekről tartott előadást a Hozam Klubban.

2017-03-23

Szolnokon is Föld órája

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2017. március 25-én 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér, a Tiszavirág gyaloghíd, Tiszai hajósok tere és a Lengyel Antal tér díszvilágítása.

2017-03-23

Időszakosan lezárják a Zagyva-hidat a dr. Sebestény Gyula úton

A Várkonyi téri körforgalom átépítésének részeként március 24-25-én aszfaltmarási munkálatok lesznek.
2017-03-21

Yuzai gyerekek látogattak a városházára

Seregnyi japán fiatal érkezett kedden reggel a városházára, ahol Szabó István alpolgármester köszöntötte őket.

2017-03-20

Indul a Móra úti rendelő felújítása, változik a rendelések helye

Egy újabb intézmény induló felújításáról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester. Ezúttal a Móra Ferenc úti rendelő épületét korszerűsítik 210 millió forint pályázati támogatásból. A beruházásban 6 házi gyermekorvosi körzet rendelőinek, illetve a védőnői tanácsadóknak helyet adó épületrész érintett.

2017-03-20

Kezdődik a fizető parkolók tisztítása!

2017. március 1-től az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismét megkezdődött a nyári járda és úttisztítás.

2017-03-20

Több mint egymilliárdból újulnak meg kormányhivatali épületek a megyében

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése a pályázati konstrukció keretében. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén.

2017-03-17

Szolnoki Foglalkoztatási Paktum - aláírták az együttműködési megállapodást

Ünnepélyes pillanatához érkezett a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum, hiszen a pénteken aláírt együttműködési megállapodás azon túl, hogy a pályázatnak való megfelelés egyik nélkülözhetetlen kelléke, a helyi partnerek együttműködésének alapját is rögzíti.

2017-03-16

Ovisok vendégeskedtek a polgármesternél

Időről-időre iskolás, illetve óvodás csoportok látogatnak a városházára, hogy ismerkedjenek az épület történelmével, a benne folyó munkával.

2017-03-15

Hősiesség, összetartozás, nemzeti öntudat - a múlt tanulsága a mának szól

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire emlékeztünk Szolnokon. A Kossuth téren felállított színpadon a Magyar Szablyavívó Iskola tartott bemutatót kardforgatásból, ezután a Varga Katalin Gimnázium diákjainak műsora következett.

2017-03-14

Átadták a városi és megyei sajtódíjakat

Szolnok Megyei Jogú város önkormányzata, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat köszöntötte a városi és a megyei sajtó munkatársait március 15. előestéjén a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából a városháza dísztermében.

 

2017-03-14

Elkezdődtek az ünnepi megemlékezések

Koszorúzással kezdődtek az ünnepi megemlékezések Szolnokon. A városháza aulájában álló Kossuth szobornál, majd délután a Damjanich múzeum udvarán található Damjanich-domborműnél  helyeztek el koszorút a város vezetői, illetve a helyőrségben települt katonai alakulatok, civil szervezetek képviselői és a múzeum vezetői.

2017-03-14

Ciprusra induló kontingenst búcsúztattak

Ciprusra induló kontingenst búcsúztattak a helikopterbázison, az eseményen a várost Szabó István alpolgármester, a megye vezetését Berec Zsolt Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke képviselte.

2017-03-13

Kezdődnek a Vízpart körúti gyalog- és kerékpárút kivitelezési munkálatai

A négymilliárd forintos útfelújítási program részeként 2017. március 16. napján megkezdődnek a Vízpart körúti gyalog- és kerékpárút kivitelezési munkálatai.

2017-03-13

Forgalomkorlátozás március 15-én 9 és 12 óra között

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy március 15-én 9 és 12 óra között, az ünnepi rendezvénysorozat idején forgalomkorlátozásra lehet számítani a Baross út, Kossuth tér, Kossuth Lajos út, Szabadság tér és a Gutenberg tér vonalán.

2017-03-10

Lélekben összeforrt ma a világ magyarsága

A Székely Szabadság Napja alkalmából szervezett megemlékezést pénteken délután a város önkormányzata a Szentháromság téren, a székely származású főtisztek, Nagy Gyula és testvére, Nagy Áron emléktáblájánál.

2017-03-10

Lakossági fórumot tartott a Foglalkoztatás Paktum

A Foglalkoztatási Paktumhoz kapcsolódva tartottak pénteken lakossági fórumot a városházán, az érdeklődőket Fejér Andor alpolgármester köszöntötte, majd Deák Miklósné szakmai vezető tartott prezentációt.

2017-03-08

Szolnoki siker az Utazás kiállításon

A 40. Utazás Kiállítást március 2. és 5. között csaknem 30 ezer látogató kereste fel. Az Utazás Kiállítás az elmúlt négy évtizedben mindvégig Magyarország piacvezető turisztikai vására volt. 

2017-03-07

Döntöttek a lakók: nem lesz fizetős a Hunyadi út

Lakossági kérés érkezett Szabó István alpolgármesterhez a Hunyadi útról a parkolás fizetőssé tételéről az utca Dobó István út és Balassa Bálint út közötti szakaszán.

2017-03-06

Már szabad a forgalom útja a híd felé!

Elkészült a kivitelező a Kossuth út irányából a Szabadság tér felé menő, hídra kanyarodó sáv aszfaltozásával. Így a forgalom újra a meszokott rend szerint haladhat a Tisza-hídra ebből az irányból.

2017-03-06

Bemutatkozott a dél-afrikai nagykövet

Bemutatkozó látogatáson járt Szalay Ferenc polgármesternél és Szabó István alpolgármesternél Johann Marx, a Dél-Afrikai Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A diplomata többek között a megyeszékhely gazdasági adottságai felől érdeklődött.

2017-03-06

Végéhez közeledik a piaci felújítás

Jól haladnak a szakemberek az Ady Endre úti vásárcsarnok küldő járdafelületeinek felújításával.

2017-03-06

Utazás Kiállítás nyertesek

A Budapesten megrendezett 40. Utazás Kiállításon, Szolnok város standján, az érdeklődők fesztiváljainkat népszerűsítő karszalagot kaptak.

2017-03-03

Államtitkári vizit a szolnoki iskolában

A Modern Városok Program szolnoki fejlesztéseiről, a közigazgatás helyzetéről, illetve az iskolarendszer változásairól tájékozódott Tuzson Bence, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

2017-03-03

Ingyenes szűrőprogramra várják a szolnokiakat

Egy hétig újra ingyenes szűrésekkel várják a szolnokiakat a 11. alkalommal megrendezett Tiszta Szívvel Szolnokért szűrőprogram szervezői. A részletekről dr. Bene Ildikó, a program életre hívója, országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és dr. Mózer Erzsébet főorvos, a Hetényi Géza kórház rendelőintézetének főorvosa tájékoztatta a sajtót.

2017-03-03

Szolnok is képviselteti magát az Utazás Kiállításon

Megnyílt az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2017 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból több mint 300 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók vasárnap estig.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app