Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-07-04

Elkezdődött a nyári gyermekétkezetés

A nyári szünetben sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyerekek Szolnokon. Az önkormányzat a nyári szünidei gyermekétkeztetés keretén belül a meleg ebédet július 4. és augusztus 31. között biztosítja 43 munkanapon keresztül. Az ételt az arra jogosultak 9 osztóhelyről tudják elvinni – mondta el mai sajtótájékoztatóján Molnár Iván önkormányzati képviselő.

2017-07-04

Négy tonna élelmiszeradományt kapnak a rászorulók

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Jász-Nagykun-Szolnok megyében 383 gyermek részére jutatta el adományát, melynek ünnepélyes átadása kedden volt, a várost Rehó János önkormányzati képviselő képviselte.

2017-07-03

Kardiológus és pszichiáter főorvos kapta a Kálmándi Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át hétfőn délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2017-07-01

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték

Semmelweis Ignác születésnapján, azaz július 1-én tartják immár hagyományosan az egészégügyben dolgozók ünnepségét. Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban dr. Lippai Norbert megbízott főigazgató köszöntötte az intézmény munkatársait.

2017-07-01

Átmeneti búcsú az ArtJárótól

Átmenetileg, egyetlen esztendőre elbúcsúzhatnak a szolnokiak a sokak által kedvelt művésztelepi rendezvénytől az ArtJárótól. Ennek az oka prózai, jövőre kezdődik ugyanis a művésztelep teljes rekonstrukciója, így legközelebb két év múlva szervezik meg a programokat.

2017-06-30

Kilencven éves nevelőanyát köszöntöttek

Bár sajátja nem lehetett, hét gyermeket nevelt fel Dongó Józsefné. Az egykori nevelőanyát, aki ma a Tószegi Úti Gondozási Központban lakik, Szalay Ferenc polgármester köszöntötte kilencvenedik szüetésnapján.

2017-06-29

Adomány a várkonyi alkotóháznak

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, valamint a Szolnoki Művésztelep alkotóinak összefogásából játékonysági árverést és koncertet tartottak. Az összegyűlt pénz ma adták át az érintetteknek.

2017-06-29

Fejlesztések, alapítványok a közgyűlés napirendjén

Soros ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők többek között alapítványi beszámolókat hallgathattak meg, illetve döntöttek olyan fontos kérdésekben, mint egyes beruházások önerejének a biztosítása, valamint a fejlesztés menetrendje.

2017-06-27

Hamarabb lesz járható a Sóház út

A nyári iskolai szünetben június 27-én keddtől szeptember 1-ig minden hétköznap már 15 órától leengedik a Sóház úti pollereket. Hétvégén és ünnepnapon továbbra is leengedett állapotban maradnak, mint eddig.

2017-06-27

Bővül a bölcsőde, tető alatt az épület

Gőzerővel dolgozik a kivitelező a Simon Ferenc Úti Bölcsőde új szárnyának építésén. Az új szárnyban két új csoportszobát alakítanak ki, melyekben 14-14 gyermeket tudnak majd fogadni az intézmény munkatársai.

2017-06-22

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe éjféltől jövő hétfőig

A hétfőn éjfélig érvényes hőségriasztás miatt ivóvizet osztanak munkanapokon délelőtt 11 órától 15 óráig az Ady Endre út és a Boldog Sándor István út kereszteződésében a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. és a közterület-felügyelet munkatársai.

2017-06-22

Eredményes a Tiszaroffi Ösztöndíjprogram

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány és a Merkating Nonprofit Kft. által szervezett „Tiszaroffi” Ösztöndíjprogram záró rendezvényét tartották csütörtökön a városháza dísztermében, amely a 2016/2017-os tanév II. szemeszterének lezárása.

2017-06-20

Biztos jövő a Pallasz Athéné Egyetemen

A Pallasz Athéné Egyetemen Dr. Ailer Piroska rektor, Finta Zita kancellár, Dr. Fülöp Tamás mb. rektorhelyettes és Dr. Lakatos Vilmos mb. dékán sajtótájékoztatót tartott kedden a felsőoktatási intézmény aktualitásairól és a szolnoki Gazdálkodási Kar helyzetéről.

2017-06-18

Szolnokra is megérkezett az ifjúsági olimpia lángja

Magyarország egyik legjelentősebb sporteseménye lesz július 23-29. között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A Győrben megrendezendő sportfesztiválra érkezik az olimpiai láng is, melyet váltófutással hordanak körbe sportolók az országon.

2017-06-16

Szolnokra érkezik az ifjúsági olimpiai láng

Magyarország egyik legjelentősebb sporteseménye lesz július 23-29. az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A Győrben megrendezendő sportfesztiválra érkezik az olimpiai láng is, melyet váltófutással hordanak körbe sportolók az országon. Szolnok városába 2017. június 18-án vasárnap 11 órára érkezik a láng...

2017-06-15

Pazar programkínálat, ingyenes buszjárat a Múzeumok Éjszakáján

Idén sem telhet el a Szent Iván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.
A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2017-ben már Szolnok város két új turisztikai attrakciója, a Sörárium, és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum is csatlakozik a népszerű kezdeményezéshez – jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Szabó István alpolgármester.

2017-06-14

Kiváló diákokat és felkészítőiket köszöntötték

A több éve működő hagyományt folytatja az önkormányzat, valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből az országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

2017-06-14

Energetikai rendszerekkel ismerkedtek a Energy@School program keretében

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek szerdán Szolnokon az Energey@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

2017-06-13

Sikeres évadot zárt a Szigligeti

Nehéz, sok munkával, rengeteg bemutatóval és előadással vendégszerepléssel dúsított szezont tudhat maga mögött a Szigligeti Színház. Az intézmény munkatársai hétfőn este lezárták a szezont.

2017-06-12

Szeretem Szolnokot! - várjuk a pályázatokat

Az elmúlt években rengeteget szépült, fejlődött városunk, és a közeljövő újabb nagyléptékű fejlesztéseket hoz a megyeszékhelyen. Hogy megmutassuk a város szerethető arcát az idén ötödik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot.

2017-06-12

Magasrangú kínai küldöttség Szolnokon

Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be Szolnokon Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. Az üzletember a megyeszékhely számára fontos bejelentést a BBCA központjának otthont adó Anhui tartomány vezetőjének, első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen tette.

2017-06-11

Szemetet szedtek az önkéntesek

Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János, a Széchenyi városrész képviselői közös szemétszedésre hívták a városrészben élőket. az NHSZ-el együttműködve sikerült több ilegális lerakatot is megszüntetni például az övárok mentén.

2017-06-10

Szolnokkal is ismerkedhettek a Cseresznyefesztiválon

A Nagykörűi Cseresznyefesztivál hosszú idő óta az egyik legkedveltebb júniusi gasztro-kulturális program. Idén Szolnok városa is részt vett a sokezer embert vonzó programon.

2017-06-09

A pedagógusnap ünnep az óvodákban is

Pedagógus napi ünnepségét tartotta a Szolnok Városi Óvodák a tiszaligeti Campusban. A rendezvényen átadták a belső ösztönző rendszer díjait is.

Az ünnepség kezdetén a Zengő-bongó metallofon zenekar és a Dúdolka Tehetségműhely kis apróságai és óvónőik kedveskedtek előadásukkal az óvodapedagógusoknak, akik ezt követően a Szolnok Városi Óvodák Énekkarának bravúros előadását hallhatták.

2017-06-09

Milliárdokért fejleszt a megyében az E.ON

Több, mint 2,2milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2017-ben jelentette be a társaság pénteki sajtótájékoztatóján.

2017-06-09

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

A 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelői Tanfolyam zárórendezvényét tartották pénteken a szolnoki városházán, amely első alkalommal adott otthont az eseménynek. Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

2017-06-09

Négyszeres gyémántdíjas városmarketing

A Magyar Marketing Szövetség a szolnoki önkormányzat négy kiadványát, illetve marketingeszközét is gyémánt díjjal jutalmazta a közelmúltban. A város történetében egyedülálló szakmai sikerről Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2017-06-08

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irány mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

2017-06-08

Gyermekek írták, szolnoki művészek illusztrálták

A Tiszai mesevirágok című mesekönyv ünnepélyes bemutatójával nyílt meg Szolnokon a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok, a programsorozatot Gacov Katalin, a Verseghy könyvtár vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A bemutatón Fejér Andor alpolgármester is méltatta a Tiszai mesevirágok című kiadványt, melyből Náhóczki Rajmund előadásában hallhattak részletet a jelenlévők.

2017-06-08

Fesztiválra készül a város

Emlékezetes, s új elemeket is felvonultató fesztivált ígért a Tiszavirág Fesztivál ötletgazdája és főszervezője, Kovács Ákos. A zene, a különös hangulat és a gasztronómia egyedlálló ötvözeteként is ismert rendezvény 13-án nyitja meg kapuit.

2017-06-08

Ingyenes internet Szolnokon

Kis táblák jelentek meg a köztereken városszerte, padokon, virágtartókon. A táblák megjelenése azt jelzi, hogy a városban immár ingyenes köztéri WIFI hotspotok működnek.

2017-06-07

13 tanács a VAKÁCIÓRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 13 jótanáccsal szolgál a nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez.
2017-06-07

Tizenöt éves a Kábítószer Egyeztető Fórum

Idén tizenöt esztendős a Kábítószer Egyeztető Fórum Szolnokon. A csoport mai ülésén többek között köszöntötték a szervezetért sokat dolgozó szakembereket.

2017-06-07

Újabb rangos kosaras program Szolnokon

Idén immár másodjára rendeznek Szolnokon a 3x3 elleni kosárlabdázáshoz kapcsolódóan villámtornát és edzőtovábbképzőt. A tiszaligeti Tiszavirág Arénában reggeltől estig pattog a labda, emellett szakemberek segítik a világ minden tájáról érkező edzők fejlődését.

2017-06-07

Könyvhét

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, bábelőadás, családi programok várják a közönséget a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából Szolnokon június 8. és 16. között.

2017-06-02

Trianon máig égő seb a nemzet lelkén

A trianoni békediktátum örök sebet hagyott a magyar nemzet lelkén – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi megemlékezésen a 97 évvel ezelőtti eseményeket, a békediktátumhoz vezető utat, s a következményeket idéztük fel. De alkalom volt ez arra is, hogy tanúságot tegyünk a nemzeti egység mellett.

2017-06-02

A légitámadások áldozataira emlékeztünk

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

2017-06-01

Csak óvatosan a folyami fürdőzéssel!

Tavaly nyár elején négyen fulladtak a vízbe a Tisza szolnoki szakaszán. A megelőzés érdekében a város polgármesterének kezdeményezésére az érintett szervezetek (megyei rendőr-főkapitányság vízirendőrség, mentők, valamint a katasztrófavédelem) közös tájékoztató kampányba kezdtek, s különösen a fiatalok figyelmét igyekeznek felhívni a nyári folyami fürdőzés veszélyeire.

2017-05-31

A szolnoki fejlesztéseket ismerhették meg a nyugdíjasok

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Szalay Ferenc polgármester tájékoztatja a város érdeklődő nyugdíjasait a megyeszékhelyen folyó fejlesztésekről, tervezett beruházásokról. Ezúttal is a városháza dísztermébe invitálták az időseket, akik egy prezentáción keresztül ismerhették meg a jövő Szolnokját.

2017-05-31

Díjmentes hulladékleadás

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy szolnoki lakhellyel rendelkező személyek részére – lakcímkártya bemutatását követően - lehetőség van települési szilárd hulladék, valamint zöld hulladék leadására az Újszászi úti Átrakó – Válogató állomáson térítésmentesen.

2017-05-29

Szolnokból a legjobbak - Széchenyisek a dobogó tetején

Néhány éve, a 2013-as Diákközgyűlésen a városban élő fiatalok fogalmazták meg igényüket egy helytörténeti vetélkedőre, a város pedig a kezdeményezés mellé állt. A Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű verseny által a szervezők nem titkolt célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a lokálpatriotizmusra nevelés. Az interaktív vetélkedő-sorozat révén a fiatalok megismerkednek Szolnok természeti, történelmi és épített értékeivel, hagyományaival és híres szülötteivel.

2017-05-29

SzolnokApp már az autóbuszokon is!

Ezekben a napokban már találkozhatnak a helyi járatú autóbuszokon a város új mobilapplikációjának, a SzolnokApp-nak a hirdetésével.

2017-05-29

Koszorúzás a Hősök napja alkalmaból

A Hősök napja alkalmából rendeztek hétfőn délelőtt emlékünnepséget Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol az emlékszobornál a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat.

2017-05-29

Valóra vált álom

A Szolnoki Dózsa-Közgép szakvezetője és játékosai valóra vált álomnak nevezték, hogy az együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten rendezett hatos döntőjének szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

2017-05-25

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

2017-05-25

Iskola és bölcsődék felújítása indulhat meg

Számos fontos és a város arculatát, fejlődését is meghatározó előterjesztésről döntöttek csütörtökön Szolnok város közgyűlésének májusi közgyűlésén. Szavaztak a képviselők egyebek mellett a Széchenyi körúti iskola energetikai fejlesztését célzó pályázat beadásáról, valamint új mobil töltőállomások létrehozataláról is.

2017-05-24

Régészet napja

A szolnoki Damjanich János Múzeum a Kárpát-medence nomád népeit mutatja be a régészet napján, a május 26-tól 27-ig tartó rendezvényen.

2017-05-24

Ügyességi autóverseny gyermekprogramokkal

A változatos hétvégi programok egyike lehet Szolnokon a negyedik alkalommal megrendezett Alfa Zilahi Autoglas Kupa a lengyel piac területén vasárnap, melyen nyolc kategóriában várják a nevezéseket. A rendezvény akár családokat is vonzhat, hiszen a gyerekekre is gondoltak szervezők: lesz légvár, gyerekgokart és munkakutya bemutató.

2017-05-22

Jutalomúton a Nemzeti Színházban

Az idei Ádámok és Évák Ünnepe – Népek meséi rendezvényen részt vevő csapatok egyik jutalma az volt, hogy Budapesten, a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című előadását tekinthették meg. Május 19-én, pénteken - Szolnok város önkormányzata jóvoltából ingyenes buszjáratokkal - diákok és kísérőik, mintegy kétszázötvenen utaztak a fővárosba.

2017-05-22

Szolnokra érkezett a vagonkiállítás

Tíz év után újra Szolnokra érkezett az Élet Menete Alapítvány Holokauszt Vándorkiállítása. Az egykori marhavagonban berendezett tárlat megtekintését elsősorban a fiataloknak ajánlják, de minden érdeklődő számára fontos tanulságot hordoz. Az ünnepélyes megnyitót a svéd nagykövet részvételével hétfőn délelőtt tartották a vasútállomáson.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app