Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Negyvenmillióból újult meg a faipari iskola laborja

2017-11-08

A szakképzés átalakítása számos pozitív változást hozott magával, ennek egyik újabb mérföldköve Szolnokon egy új faipari szakmai labor átadása a Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A moduláris felépítésű asztalos tanműhely létrehozására a központi költségvetés biztosított forrást, mintegy 40 millió forintot – mondta a tagintézmény vezetője, Turkus Erzsébet.

A 12 munkaállomás kis- és középüzemi technológiák elsajátítását teszi lehetővé az előkészítéstől az készre szerelésig, lehetővé teszi a szakma alapfogásainak könnyű elsajátítását, megkönnyíti a folyamatok megértését. A rendszerszemléletű felépítés, a naprakész technológia garanciái lehetnek az sikerorientált szakemberképzésnek

A nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést, elektromos rendszer kialakítását, illetve a tetőszerkezet cseréjét követően a tanműhely teljesen megújult. Örömmel mondhatom, hogy nem ez az egyetlen fejlesztés intézményünkben, hiszen a többi tanműhelyben is folyamatosan – a források függvényében – törekszünk azok korszerűsítésére – emelte ki a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum igazgatója, Hicsó György.

Országos probléma a szakemberhiány – mondta beszédében Fejér Andor alpolgármester, majd így folytatta: a szakképzés átalakításának célja éppen ennek a hiánynak a csökkentése, piacképes tudással rendelkező szakemberek képzése. Ennek elengedhetetlen feltétele a megfelelő oktatási, technikai háttér.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.