Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Kvasz Andrásra emlékeztek a helikopterbázison

2017-11-17

Kvasz András emlékünnepséget tartottak pénteken az Ittebei Kiss József Helikopterbázison. A Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület és a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj vezetése 2013-ban adományozott emléktáblát az MH Ludovika Zászlóalj Kvasz András 5. hallgatói századának. Azóta hagyomány, hogy minden évben koszorúzással tisztelegnek a magyar aviatika úttörőjének emléke előtt.

Kvasz András méltó példakép a Szolnokon tanuló, katonai pályafutásukat kezdő honvédtiszt-jelöltek számára. 1910-ben megépítette repülőgépét, a Kvasz I-et, majd az ezt követő években számos légibemutatót tartott az országban, népszerűsítve a repülést. Szolnok város történelmébe az 1911. november 26-án tartott bemutatóval írta be a nevét. Ettől a naptól számítják a szolnoki repülés történetét.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. október 25-én úgy döntött, hogy a század addigi tevékenysége, kiemelkedően jó kapcsolata a várossal indokolttá teszi, hogy a század abban a megtiszteltetésben részesüljön, hogy a század élén zászló, és azon szalag ékeskedjen.  A magyar honvéd tisztképzés megújítása, a katonai kiképzés és felkészítés terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a lelkiismeretesen és magas szakmai színvonalon teljesített munka megbecsüléseként a század névadásának 5. évfordulója alkalmából Szalay Ferenc polgármester november a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj 5. Kvasz András hallgatói század részére zászlószalagot adományozott. A szalagot az ünnepségen megjelent Szabó István alpolgármester kötözte fel.

A rendezvény Kvasz András életének felidézését követően koszorúzással zárult.

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.