Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak

 • Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak
 • Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak
 • 2021-01-26
  A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.
   
  A világjárvány idején a 65 éven felüliek, mint leginkább veszélyeztetett korosztály kényszerű önvédelemből önkéntes elszigeteltségben él. Telefonon, interneten tartják a kapcsolatot a szeretteikkel, ismerőseikkel. Csak nagyon szükséges esetben hagyják el otthonaikat. Nincsenek klubfoglalkozások, kirándulások, többet vannak egyedül.
   
  Ezt az egyedüllétet szeretnék oldani, azzal, hogy alkotásra hívják a nyugdíjasokat: "Korona 20/21" címmel.
   
  A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.
   
  Külön kategóriában lehet nevezni generációs alkotásokkal, melyeknek lényege, hogy a nagyszülő az unokával együtt, vagy az unoka a nagyszülő iránymutatása alapján készítse azt el, a felhívás célját figyelembe véve.
   
  Az elkészült alkotásokból, pályamunkákból a járvány elmúltával, várhatóan 2021 tavaszán/nyarán kiállítást rendeznek.
   
  A pályázók köre: Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező nyugdíjasok, nyugdíjasok és unokáik együtt
   
  Pályázati kategóriák:
  1. Írásművek
  (műfaji megkötés nélkül – pl. vers, novella, visszaemlékezés, naplórészlet, fikció stb. – terjedelme maximum 3 db A4-es - maximum 11-es betűnagyságú - gépelt oldal lehet)
  2. Tárgyi alkotások
  (tárgyi alkotások kategóriában nincsen semmilyen megkötésünk, lehetnek azok festmények, kézimunkák, kötés-horgolás, hímzés, foltvarrás stb.)
  3. Generációs alkotások
  (nagyszülő és unoka közös írásműve vagy tárgyi alkotása, illetve nagyszülő iránymutatása alapján készült írásmű vagy tárgyi alkotás)
   
  További pályázati feltételek:
  Pályázni csak a járvány idején készült alkotásokkal lehet.
  Egy pályázó több kategóriában, legfeljebb 3 alkotással nevezhet.
   
  A kategóriánként legjobb alkotásokat díjazzák.
   
  Leadási határidő: 2021. március 31.
  A pályaműveket Szabó Lívia ügyintézőnél (telefon: 06/56-503-896, e-mail cím: szabol@ph.szolnok.hu) lehet leadni a szolnoki Városháza (Szolnok, Kossuth tér 9.) előterében, 2021. február 1-től, hétfőtől-csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között.
   
  Kérjük, amennyiben pályaművet szeretne leadni, a városháza előterébe érve jelezze ezt a portaszolgálaton vagy egyeztessen Szabó Lívia ügyintézővel a megadott elérhetőségek valamelyikén.
   
  Kérjük feltüntetni:
  - a felhívás címét (Korona 20/21),
  - az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám, amennyiben van: e-mail cím)
   
  További kérdés esetén kérjük az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresse a Nyugdíjas Egyesületek vezetőit:
  Gombás Gáborné: gombas.gaborne@gmail.com; 06-30/411-1758
  Lászlóné Nagy Ilona: laszlonenagyilona@gmail.com; 06-20/367-7772
  Csizik Renáta: szeniorok@gmail.com; 06-20/331-4461
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Kormányzati támogatást kap a Sportcentrum

  2021-03-01

  Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke.

  Újjászületett az Aranyi úti bölcsőde

  2021-03-01

  Újra vidám gyermekzsivaj tölti be az Aranyi Sándor úti - mától a Borsószem nevet viselő - bölcsődét. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt még a beköltözés előtti utolsó napokban is csinosítgatták a gondozónénik és munkatársaik, hogy a lehető legszebb környezet fogadja hétfőn reggel a bölcsiseket.

  Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

  2021-02-24

  Az iparűzési adót érintő ötven százalékos előlegkedvezmény igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell elektronikusan beadni a NAV-on keresztül a székhely és telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 25. CSÜTÖRTÖK!

  Közös ügyünk az állatvédelem! - kerekasztal beszélgetés Szolnokon

  2021-02-24

  Szolnok volt a 7. állomása annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyet Ovádi Péter miniszteri biztos kezdeményezett állatvédelem témában.

  Új lehetőségek a megyei parasportolók előtt

  2021-02-22

  2017. decemberében döntött az országgyűlés arról, hogy február 22. a parasport napja. Azóta minden évben ezen a napon fókuszba kerül a parasport, a parasportolók. Ehhez kapcsolódva írtak alá hétfőn Szolnokon egy háromoldalú megállapodást, amely magasabb szinte emeli a parasportot űzők lehetőségeit a megyében.