Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jövő évtől újra igényelhetnek támogatást az első lakáshoz jutó fiatalok

2017-10-26

Októberi ülését tartotta Szolnok város közgyűlése, amely dr. Bozó Andrea, a Szolnoki Járási Hivatal vezetőjének tájékoztatójával kezdődött.

Döntöttek a képviselők az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit és Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjének személyéről. A megbízást ismét Molnár Lajos Milán kapta, aki 2022. június 30-ig látja majd el feladatát.

Ebben az évben a város 315 millió működési és további 12 millió forint fejlesztési támogatást nyújt a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. részére. A társaság már tavasszal jelezte: a kötelező minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése, valamint az ebből adódó bérfeszültség rendezése jelentős többletkiadást jelent. A közgyűlés ennek megfelelően elfogadta a Sportcentrum idei üzleti tervének és támogatási szerződésének módosítását azzal, hogy a bérköltségek fedezetére 7,6 millió forintos támogatást kap a szervezet. Ugyanezen okból a Szigligeti Színház 13 millió forintot kap, illetve a képviselők döntésükkel támogatták, hogy új autót vásároljon az intézmény mintegy 10 millió forintból.

Egyedülálló magánszemélyek, házas- és élettársak lakáshoz jutását segíti a „Családbarát Szolnok” elnevezésű program. Az önkormányzat a szolnoki fiatalok lakáshoz jutását 1996 óta támogatja. A program célja a fiatalok ösztönzése a városban történő letelepedésre és családalapításra. Az Adósságkezelési Komplex Programmal összefüggésben az önkormányzat támogatást 2010-ben felfüggesztette. A projekt keretében a támogatás 2018. március elsejétől ismét igényelhető.  A közgyűlés elfogadta az első lakáshoz jutó helyi fiatalok támogatásáról szóló rendeletet-tervezetet.

A lakáscélú támogatás mértéke az együttköltöző gyermekek létszámára tekintettel:

 gyermektelen kérelmező esetén: 300.000.- Ft,

1 gyermek esetén: 300.000.- Ft,

2 gyermek esetén: 350.000.- Ft,

3 vagy több gyermek esetén: 400.000.- Ft,

520 millió forintból újul meg a Szapáry úti Óvoda.  A teljes körű fejlesztésnek köszönhetően tornaszobával bővül az intézmény, melyet akadálymentesítenek is. A „Központban a gyermekek – Szapáry úti Óvoda újjáépítése” elnevezésű pályázatot a Magyar Államkincstár több mint fél milliárd forinttal támogatja.

„Zöldülő belváros címmel” nyújt be pályázatot az önkormányzat. A projekt keretében Szolnok belvárosában, a Hősök tere és környékének megújítására kerülne sor. A fejlesztés eredményeképp egy élhetőbb centrum jöhetne létre, a gyalogos tengelyek mentén kialakított közlekedő folyosókkal, esztétikus és a városklímát javító zöldfelületek kialakításával, a városképhez illeszkedő, modern és dekoratív utcabútorok kihelyezésével.

A parkoló átalakításnak köszönhetően enyhülnének a parkolási gondok a célterületen, a kibővített parkolási felület esztétikai szempontból is jobban illeszkedne terület határain már korábban megvalósult beruházásokhoz.  A projektjavaslat tervezett teljes elszámolható költsége bruttó 388 millió forint, melyhez a pályázat 100%-os támogatást biztosít.

A közgyűlés döntésének értelmében a Simon Ferenc úti bölcsőde megújulása után két újabb intézményt, az Aranyi Sándor úti, illetve a Móra úti bölcsődét fejlesztik mintegy 85 millió forintból.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.