Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jobbnál-jobb ötletek a diákközgyűlésen

2017-12-13

Picit megilletődve, de felkészülten és komolyan foglaltak helyet szerdán délelőtt a városháza dísztermében a diákközgyűlés résztvevői. Az ülés tartalmas gondolatokat, ötletes kezdeményezéseket hozott, így a véleménycserének valódi terepévé vált.

Oláh Csenge, Szolnok új diákpolgármestere eskütételével kezdődött diákok közgyűlése, akik 5 napirendi pontban vázolták elképzeléseiket a jelenlévőknek, köztük Szalay Ferenc polgármesternek és dr. Kállai Mária kormánymegbízottnak.

A város vezetőinek célja az erős oktatás megőrzése, hatékony, önmagát képviselni tudó, a hagyományokat őrző, a kultúrát szerető fiatalság nevelése – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester.

Kétéves ciklusának eredményeiről számolt be Kosztyu András diákpolgármester. Számtalan megvalósult programelemet sorolt, és egyúttal köszönetet mondott azon partnerszervezeteknek, melyek segítették a diákok munkáját.

A Kommunikációs és Működési Bizottság terveit a Verseghy Gimnázium diákja, Pap Csenge ismertette. Mind mondta, munkájuk során nyitott és hatékony kommunikációt terveznek. Szeretnék a kapcsolatokat bővíteni városunk kulturális partnertelepüléseivel, illetve tapasztalatcserét szeretnének más települések diákszervezeteivel. Aktív VDT-sek kinevelésével igyekeznek céljaikat megvalósítani és a szolnoki diákéletet felpezsdíteni. Tervezik a Házhoz Visszük a Szeretetet program megújítását is.

 Talált Lili Anna a Szociális, Egészségügyi, Sport és környezetvédelmi Bizottság elképzeléseit mutatta be. Az idén első alkalommal megszervezett Street Workout Verseny hagyományosság szeretnék tenni, és Sportfesztivál néven sportágválasztó rendezvény megrendezését kezdeményezik, hogy a szolnoki diákok megismerkedhessenek a város sportolási lehetőségeivel. Újszerű és nemes kezdeményezés az érzékenyítő programok szervezése, a vandalizmus elleni prevenció, visszatérő elem az állatmenhelyek támogatása. Emellett szeretnének a gyógytestnevelésben részesülő fiatalok számára kedvezményes fürdőbelépőt, valamint egy diák-konditermet.

A Kulturális és Művelődési Bizottságot képviselve Nagy Nikoletta kapott szót. Kórházi falak, illetve elhanyagolt városi tűzfalak dekorálását, változatos témájú rajzpályázatok kiírását kezdeményezik a bizottság tagjai, akik szeretnék, ha a tehetséges fiatalok kedvezőbb áron juthatnának minőségi rajzeszközökhöz. Terveik között szerepel egy Kis Művésztelep létrehozása, ehhez a Szolnoki Művésztelep alkotóinak segítségére is számítanak. Kedves ötlet a Randi Nap létrehozása, melynek során a diákok kedvezőbb áron juthatnának belépőhöz, illetve kedvezményesen fogyaszthatnának a város vendéglátóegységeiben.

Selfie pont, illetve látványos Szolnok felirat létrehozását javasolja a Városfejlesztési és Szervezési Bizottság – mondta Tajta Mátyás, hozzátéve: mindezt esztétikus, egyedi és időtálló kivitelezésben szeretnék megvalósítani, amely akár a város turisztikai vonzerejét is növelheti. Úgynevezett művészfalak kihelyezését szeretnék, valamint a régi, eldugott helyen lévő és már megtelt lakatfal áthelyezését. Röplabdapálya kialakítását és némelyik sportpálya jobb megvilágítását szeretnék elérni, KRESZ előadások, diákkedvezmény kártya, Gamer Klub működtetése, AnimeCon szervezése, a 24 órás vetélkedő átalakítása is szerepelt a bizottság felvetései között.

Az ülés végén dr. Kállai Mária kormánymegbízott összegezte az ülés tapasztalatait: ez az alkalom és a következő két év kiváló gyakorlóterep a diákoknak, hogy lehet kapcsolódni a város már kiépült, jól működő rendszeréhez. Kiemelte, aktív, kreatív fiatalok reális ötletei hangzottak el, s ezek az álmok, ha célokká és feladatokká válnak, akkor kemény munkával javarészt megvalósíthatóak.

A célok kitűzve, következik a tervek kidolgozásának és megvalósításának időszaka.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Lengyel vendégek érkeztek advent harmadik gyertyájának meggyújtására

2017-12-16

Végre igazán kedvezett az időjárás szombaton, így zsúfolásig megtelt advent harmadik gyertyájának meggyújtására a Kossuth tér. A délután érdekessége, hogy a lengyel nemzeti televízió, a TVP Polonia is készített egy összeállítást a Szolnokon zajlól, a helyi lengyel kisebbséghez kapcsolódó eseményekről.

Szolnoki csipkecsokoládé

2017-12-14

Vajon hányan tudják, hogy Szolnok nemcsak az ízletes gulyásáról, a kiváló habos isleréről vagy a gyönyörű tiszavirágzásról híres?

Utolsó idei ülését tartotta a közgyűlés

2017-12-14

Ünnepi pillanatokkal indult Szolnok önkormányzatának idei utolsó közgyűlése. A Szeretet házhoz megy program immár hagyományos a megyeszékhely életében, ekkor a város rászoruló családoknak juttat többek között tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. Az ajándékot középiskolás diákok viszik el a címzetteknek, őket indította útnak Szalay Ferenc polgármester a közgyűlés elején.

Folytatódnak a járdafelújítások a Széchenyi lakótelepen

2017-12-12

A tél sem akasztotta meg a Széchenyi lakótelepen egymást követő beruházásokat, fejlesztéseket. A múlt héten kezdődött el, s várhatóan e hét végére már be is fejeződik a járdafelújítás a Széchenyi körút Győrffy István út előtt haladó szakaszán – tájékoztatott Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.

Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat: Szolnok az elsők között mondott igent a környezettudatos közlekedésre

2017-12-11

Mától csendesebb, gazdaságosabb és zöldebb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai a hivatali ügyintézésük során. Az alföldi város csatlakozott először az E.ON E-flotta elnevezésű programjához, mely a jövőről felelősségteljesen gondolkodó magyarországi városok számára kínál kulcsrakész megoldást az elektromos autózás élményének kiterjesztésére, a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre.