Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a legrangosabb városi díjakat

 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • 2021-09-02

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Termében szerdán este a Szolnok díszpolgári címe mellett számos rangos elismerést vehettek át az érintettek. A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át.

  Az ünnepségen Szolnok Díszpolgára címben részesült: dr. Hoffmann Imre (posztumusz) és Máthé György, Szolnok korábbi esperesplébánosa.

  Ezüst Pelikán díjat kapott Debreczeni Ildikó, a Jelmez-Art Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Vincze Gyula ügyvéd, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, valamint Lits László és Papp László, az NHSZ cégcsoport vezetői.

  Kátay Endre-díjban részesült megosztva: Munkaerő­piaci és Környezetgazdálkodási Szociális Szövetkezet és Generációk Együtt Egyesület.

  A Gróf Szapáry Gyula-díjat az Íz-Mód Kft., RepTár Szolnok Nonprofit Kft., Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kapta.

  A Szolnokért emlékérem arany fokozatát Bátori Zsolt, a Szolnoki Lengyel Kisebbségi Önkormányzat vezetője vehette át.

  Kaposvári Gyula-díjban részesült Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és Tóth Lajos, a Verseghy Ferenc Gimnázium pedagógusa.

  A Laki Kálmán-díjat dr. Nagy Béla, a Varga Katalin Gimnázium igazgatóhelyettese kapta.

  Szolnok Város Sportjáért díjban részesült Asztalos István ejtőernyős versenysportoló, Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vízilabdaklub utánpótlásedzője és Ujné Kálmándi Zita, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola testnevelő tanára.

  A Tiszavirág Turisztikai Díjat Kondor Balázs, Szolnok korábbi állomásfőnöke, a vasúti tárlat tulajdonosa, illetve a Tisza Mozi Kft. dolgozói közössége érdemelte ki.

  Rotary Mecénás Díjban részesült Tóthné Páncsics Edina rajztanár munkáját kiemelve – a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

  „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést vehetett át Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, a Szolnoki Népdalkör vezetője, műsorvezető.

  Krajcs Gábor-díjban részesült: Kővári Lászlóné nyugalmazott testnevelő, a Szolnoki Diáksport Egyesület vezetője.

  A Kővári Tamás-díjat Ribár Zsuzsannának, a Szolnoki Sport­centrum Nonprofit Kft. szer­ve­zési csoportvezetőjének ítél­ték oda. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

  2021-09-02

  Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

  Koszorúzás Szolnok napja alkalmából

  2021-09-01

  Évek óta hayomány, hogy Szolnok napja alkalmából a város több pontján is koszorúznak. Az idei első alkalom a Széchenyi lakótelepen volt, ahol a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sportegyesület szervezett megemlékezést.

  Kezdődik a Horog út felújítása

  2021-08-31

  Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program. 2021. szeptember 1-én, szerdán megkezdődnek a Horog út útfelújítási munkái. Az építési munkák több építési ütemben valósulnak meg, időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell.

  Ebek kötelező veszettség elleni védőoltása

  2021-08-31
  Az ebek 2021. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra.

  Városi tanévnyitó Szandaszőlősön

  2021-08-30

  Idén a Szandaszőlősi Általános Iskolában tartotta városi tanévnyitóját Szolnok önkormányzata. A művelődési házban megtartott ünnepségen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, valamint Györfi Mihály alpolgármester.