Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Gorkij utca utcanév változás

2015-02-05

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Utcanevet szerte a világon olyan emberekről neveznek el, akik sokat tettek az adott városért, a közösségért, életpályájukkal példát mutattak. Szolnokon is több olyan utcanévvel találkozhattunk eddig, melyeknek névadói nem érdemelték meg ezt a megtiszteltetést. Ezért Szolnok város önkormányzata az utóbbi időszakban néhány közterület esetében a változtatás mellett határozott, melyre egyébként jogszabály kötelezi.

Az Önök utcája, a Gorkij utca is új elnevezést kap a Közgyűlés februári ülésén, tekintettel arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleménye értelmében Maxim Gorkij az 1900-as évek elejétől részt vett a szovjet önkényuralmi rendszer fenntartásában, neve ezért közterület és közintézmény elnevezésére nem használható.

Az utca új nevére Ön is javaslatot tehet 2015. február 15-ig a polgármesteri hivatalhoz (Szolnok, Kossuth tér 9.) eljuttatott levelében, vagy elektronikus úton a szolnph@ph.szolnok.hu e-mail címen.

A régi utcanevek nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra, a régi táblák áthúzva még két évig ott láthatók az újak mellett, hogy átmeneti időre megkönnyítsék a tájékozódást mindenki számára. A régi címre érkező leveleik nem vesznek el, azokat a Posta továbbra is kikézbesíti!

Fontos tudni, hogy Önnek és családtagjainak semmilyen hatósági költséget nem jelent a változás.Az utca új elnevezését követően, az új lakcímkártyákat az okmányiroda juttatja el minden érintettnek. A közműszolgáltatókkal, így a Tigáz Zrt.-vel, az Eon Zrt.-vel, valamint a Víz és Csatornaművek Szolnok Zrt-vel felvettük a kapcsolatot, így önkormányzatunk jelzése alapján ők is automatikusan módosítják számlázási rendszerükben az utca nevét, nem kell Önnek intézkednie. Egyeztettünk az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel, a kéményseprő-ipari közszolgáltatást végző társasággal, a vezetékes- és mobiltelefon-szolgáltatókkal, a kórházakkal, az egyéb hivatalokkal, akik ugyancsak automatikusan rögzítik az új utcaneveket. Amennyiben van a birtokában gépjármű, akkor új lakcímkártyája birtokában az okmányirodában kell módosítani az ahhoz tartozó forgalmi engedély adatait. Önnek ezen kívül semmilyen egyéb teendője, s ami a legfontosabb, semmilyen költsége nincs a változást illetően.

A vállalkozások, cégek a városháza Kossuth téri Ügyfélközpontjában, a www.szolnok.hu weboldalon részletes felvilágosítást kaphatnak arról, mennyiben érinti őket a változás. Amennyiben ezzel kapcsolatosan bármilyen kérdése van, érdeklődhet személyesen a Kossuth téri Ügyfélközpontban, vagy telefonon az 56/503-428-as számon. Munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére.

Szolnok, 2015. február 5.

Üdvözlettel:

Szalay Ferenc

polgármester

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

2021-09-02

Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

Átadták a legrangosabb városi díjakat

2021-09-02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este a Szolnok díszpolgára cím mellett számos elismerést vehettek át az érintettek. 

Koszorúzás Szolnok napja alkalmából

2021-09-01

Évek óta hayomány, hogy Szolnok napja alkalmából a város több pontján is koszorúznak. Az idei első alkalom a Széchenyi lakótelepen volt, ahol a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sportegyesület szervezett megemlékezést.

Kezdődik a Horog út felújítása

2021-08-31

Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program. 2021. szeptember 1-én, szerdán megkezdődnek a Horog út útfelújítási munkái. Az építési munkák több építési ütemben valósulnak meg, időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell.

Ebek kötelező veszettség elleni védőoltása

2021-08-31
Az ebek 2021. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra.